Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.11.2018 12:55

Mesto zo svojej evidencie vyradilo investície za viac ako 81-tis. eur


Ilustračná snímka MsÚ


Samospráva Prievidze vyradila zo svojej evidencie majetok vo výške 81.868,67 eura. Vo všetkých prípadoch ide o projektovú dokumentáciu, ktorú neskôr nevyužila. Vyradenie investícií odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.


"Dokumentácie dala radnica vypracovať v rokoch 2001 až 2012 na plánované projekty, nevyužila ich však, keďže z rôznych dôvodov nedošlo k realizácii projektov," spresnilo mesto v dôvodovej správe k materiálu.       

Projektové dokumentácie má mesto zaradené na majetkovom účte. Financie na ich vypracovanie odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo podľa programov a požiadaviek zástupcov orgánov mesta. Ide o projekt výstavby obytného domu na sídlisku Staré Necpaly I., ktorý chcela radnica financovať z dotácie, ale vzhľadom na vysoké obstarávacie náklady s budovaním domu nezačala. Samospráva chcela pôvodne zabezpečiť i osadenie klimatizačných jednotiek v budove mestského úradu či spevnené plochy pri zadnom služobnom vchode športovej haly, kde sa však zmenilo právo k pozemkom.       

V pláne mala radnica i prestavbu strelnice v katastrálnom území Novák, ktorú nerealizovala pre nedoriešené majetkovo-právne vzťahy. Neaktuálnymi sú i projektové dokumentácie na zámery vybudovania spevnených plôch pod kontajnery separovaného zberu, rekonštrukcie pavilónu A na Základnej škole Rastislavova, druhého realizačného projektu programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí pre rok 2011, vybudovania verejného osvetlenia v individuálnej bytovej výstavbe na Kopaniciach a rekonštrukcie Materskej školy Benického.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2020
Samospráva vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur
Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
30.03.2022
Pustnúca poliklinika sa zmení na bývanie
Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly v Prievidzi sa zmenia na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý získa objekt do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. Zámenu majetku schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní 28. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %