Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.08.2021 07:35

Samospráva dala vypracovať diagnostiku mosta pri kine Baník


Snímka zdroj: Prievidza - Dnes24.sk


Mostné teleso je v zlom stave, diagnostika určí potrebné sanačné opatrenia. Tie plánuje radnica v nasledujúcich rokoch postupne zrealizovať, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


Diagnostika bude zahŕňať podrobnú prehliadku mosta so zameraním na konštrukčné časti. "Zameria sa aj na identifikáciu porúch na jeho jednotlivých častiach, vyhodnotenie s určením stavebno-technického stavu, overenie skladby vozovky, stavu izolácie a mostného zvršku, overenie kvality betónu aktuálnej nosnej konštrukcie a jeho zatriedenie," konkretizoval Ďureje.       

Odborníci podľa neho vyhodnotia a vypočítajú zostatkovú životnosť mosta a určia potrebné sanačné opatrenia, rovnako spracujú statický prepočet s určením zaťažiteľnosti.       

"Cena za vypracovanie diagnostiky mosta je 5160 eur. Dodávateľ by ju mal samospráve odovzdať do 63 dní od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo," dodal hovorca mesta.       

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
14.11.2016
Problémy s diviakmi by mal vyriešiť ich plánovaný odstrel a plašenie
Problémy s premnoženými diviakmi v Prievidzi by mal vyriešiť ich plánovaný odstrel a plašenie. Metropola hornej Nitry registruje ťažkosti s touto divou zverou už dlhodobo, diviaky sa pohybovali na sídlisku Kopanice, v parkoch i centre mesta, pričom spôsobili aj viacero škôd.
viac
30.07.2019
Hody ponúknu dychovky, blší trh i športovo-oddychové popoludnie
Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody ponúknu 17. a 18. augusta prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť. Informovala o tom Frederika Šnircová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.
viac
24.01.2023
Mesto má ambíciu znížiť počet dopravných značiek
Samospráva Prievidze má ambíciu znížiť počet dopravných značiek na území mesta. Odstrániť chce tie, ktoré sú nepotrebné, duplicitné či nadbytočné. S iniciatívou prišiel prvý zástupca primátorky Michal Dobiaš, o pomoc prosí i obyvateľov. Informoval o tom na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %