Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
05.05.2022 12:35

S odpadovým hospodárstvom obyvateľom pomôže i mobilná aplikácia


Ilustračná snímka: (tasr).


Obyvateľom Lučenca pomôže s informáciami v oblasti odpadového hospodárstva i mobilná aplikácia mesta. V nej pribudla sekcia, ktorá občanov informuje o termínoch zvozu odpadu i pravidlách jeho separovania. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.


Obyvatelia mesta si po novom môžu prostredníctvom svojho mobilného telefónu v aplikácii s názvom Lučenec v sekcii "Odpadové hospodárstvo" nastaviť adresu svojho bydliska a získať tak informácie o termínoch zvozu konkrétnych druhov odpadov. Súčasťou nového modulu aplikácie je i sprievodca separovaním, ktorý poskytuje informácie o správnom triedení odpadu.

"Mesto Lučenec rozširuje svoje služby pre svojich obyvateľov v oblasti odpadového hospodárstva o nové smart prvky. Týmto chytrým riešením má za cieľ uľahčiť svojim obyvateľom prístup k informáciám a postupne ponúkať prostredníctvom aplikácie širšiu paletu služieb v každej oblasti života," uviedol Barančok.

Lučenec v rámci moderného riešenia odpadového hospodárstva v súčasnosti disponuje i 25 polopodzemnými kontajnerovými stanovišťami. Ich súčasťou sú tiež snímače naplnenosti, čo podľa samosprávy prispieva k vyššej efektivite zvozu odpadu.

"Program odpadového hospodárstva mesta Lučenec je jednou z dlhodobých priorít vedenia mesta. Veď modernizácia v odpadovom hospodárstve ponúka pridanú hodnotu verejného priestoru, čistotu zberného miesta, separovanie odpadu, zníženie zápachu, praktické vyprázdňovanie, estetický vzhľad či ušetrené miesto," poznamenala primátorka mesta Alexandra Pivková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2016
Nový zriaďovateľ základnej školy v Lučenci
Nemecko-slovenská spoločnosť prinesie skúsenosti, know-how i nové projekty.
viac
25.12.2017
Príďte si zabehať na jubilejný Vianočný beh do Lučenca
Mesto pozýva na jubilejný 50. ročník Vianočného behu mesta Lučenec, ktorý sa uskutoční 26. 12. 2017 od 10. hodine.
viac
19.11.2018
Deti zo znevýhodneného prostredia dostanú šancu na lepšiu budúcnosť
Samospráva Fiľakova požiadala o regionálny príspevok vo výške 100-tisíc eur z Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec. Tie chce investovať do spustenia inkluzívneho vzdelávania v Základnej škole Lajosa Mocsáryho, v ktorej 96 percent žiakov pochádza z marginalizovaných komunít.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %