Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
22.06.2023 11:40

Re-use centrum pripravuje prvú výmenu vecí v exteriéri


Ilustračná snímka: (tasr).


Re-use centrum, ktoré na Bottovej ulici v Trnave funguje dva roky, pripravilo na letné mesiace sobotné výmenné akcie vecí - swapy.


Informovala o tom manažérka komunikácie a CSR spoločnosti FCC Slovensko Zuzana Krenyitzká, ktorá prevádzku Back2Life ako prvú na Slovensku otvorila. Prvý swap na otvorenom priestranstve bude v sobotu 24. júna.

Je to rovnaký deň, ako sa uskutoční v Trnave aj Letná zóna bez peňazí v areáli Gymnázia Jána Hollého. Tam majú možnosť si záujemcovia zobrať veci bezplatne. "Na swape budú môcť využiť moderný spôsob výmeny - odovzdať oblečenie, ktoré im je ľúto vyhodiť do kontajnera, a zároveň si za symbolickú cenu vybrať niečo pekné na seba," uviedla Krenyitzká. Oblečenie by nemalo byť poškodené, malo by byť pekné, čisté a vypraté. Limitom je jedna taška na osobu. Návštevníci môžu priniesť oblečenie do Back2Life centra aj počas otváracích hodín, mimo termínov konania swapov. Nasledujúce štyri akcie majú termín 8. a 22. júla a 12. a 26. augusta.

Bežne môžu občania do centra nosiť zariadenie a vybavenie domácností, ručné náradie, športové potreby, hračky, knihy, umelecké predmety, hudobné nástroje, hodiny, detské kočíky, ale aj kabelky, kufre a tašky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
Mesto Trnava a cirkev si chcú vymeniť pozemky
Mesto Trnava a Rímskokatolícka cirkev – Trnavská arcidiecéza si chcú vymeniť pozemky. Samospráva tým získa miesto na rozšírenie skládky komunálneho odpadu a cirkev pozemok pod pastoračným centrom na Botanickej ulici.
viac
28.06.2021
Zachovalé veci do domácností bude ponúkať re-use centrum Back2Life
Nové re-use centrum Back2Life (Späť do života) pre nepotrebné veci, ktoré sú však stále použiteľné, otvorili v Trnave na Bottovej ulici. V priestore bývalého zberného dvora vznikol objekt z piatich použitých lodných kontajnerov, špeciálne upravených na obchodné priestory.
viac
04.07.2022
Re-use centrum Back2Life už rok učí žiť udržateľnejšie
Počas prvého roka fungovania re-use centra Back2Life v Trnave na Bottovej ulici si našlo nový domov takmer 11 700 vecí. Tie poskytli obyvatelia a následne si ich za symbolické sumy zakúpili ďalší záujemcovia.
viac
27.07.2023
Za dva roky našlo v Back2Life nové využitie vyše 26 100 použitých vecí
Za prvé dva roky fungovania našlo nové využitie v re-use centre Back2Life v Trnave už viac ako 26 100 použitých vecí a na svojom webe centrum zaznamenalo viac ako 53 000 rezervácií tovaru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %