Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.02.2022 09:40

Radnica pripravuje obnovu vnútrobloku na Vlčanskej a Budovateľskej ulici


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Šaľa pripravuje revitalizáciu priestorov v obytnom vnútrobloku na Vlčanskej a Budovateľskej ulici. Celkové náklady na projekt presahujú sumu 836 000 eur.


Podstatnú časť z nich chce radnica získať formou dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu. Takmer 42.000 eur má tvoriť spolufinancovanie z mestského rozpočtu.

Cieľom projektu je revitalizácia vnútrobloku a jeho prislúchajúcich plôch. „Plánovaná je rekonštrukcia priestorov na odpočinok a relax, obnova verejnej zelene a tiež mestského i parkového mobiliáru,“ informoval magistrát. Plánovaná je tiež rekonštrukcia chodníkov a trás pre peších i obnova detského ihriska.

Podľa mestského úradu sa v rámci projektu počíta aj s integráciou moderných technológií a ich využívanie pri voľnočasových aktivitách a oddychu. Radnica sa chce tiež zamerať na zmiernenie dosahov klimatických zmien. „Pôjde o zachytávanie vody formou vsakovacích prvkov, zvyšovanie podielu zelene a používanie priepustnejších spevnených plôch a chodníkov,“ vysvetlil mestský úrad.

Vo vnútrobloku medzi Vlčanskou a Budovateľskou ulicou má po realizácii projektu pribudnúť nová zeleň, okrasné živé ploty, vlhkomilné bylinné spoločenstvo a moderné detské ihrisko. „Do projektu je aktívne zahrnutá artézska studňa, ktorá bude koncepčne využitá a spojená s vybudovaním vodnej cesty medzi plochami určenými na oddych a relax a plochami na pohybové aktivity detí,“ pripomenul magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
Z prímestského lesa sa má stať rekreačný lesopark
Radnica v Šali chce revitalizovať prímestský les, z ktorého by sa v priebehu leta mal stať rekreačný lesopark. Práce na jeho presvetlení a rekultivácii by sa mali začať 6. augusta.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
31.01.2022
Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch
Mesto Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch. Po obnove sa zóna bude využívať na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Uviedol to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
30.05.2023
V mestskom lesoparku sa začínajú práce na revitalizácii
V mestskom parku v Šali sa v týchto dňoch začali práce na jeho revitalizácii. Ako uviedla radnica, v uplynulých týždňoch prebiehalo vytyčovanie inžinierskych sietí a momentálne sa premiestňujú náučné tabule, ktoré označujú zver a rastliny v lokalite.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %