Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
29.10.2022 07:35

Prezidentka vyzvala verejnosť na účasť na sobotných voľbách


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala verejnosť na účasť na sobotných regionálnych a komunálnych voľbách. Vyhlásila to na sociálnej sieti s tým, že samosprávy sú najbližšie k občanom a najlepšie môžu rozumieť ich potrebám.


"Je to veľmi dôležitý deň, keď máme príležitosť využiť svoje volebné právo," zdôraznila a doplnila, že si ho občania môžu uplatniť v sobotu od 7.00 do 20.00 h.       

Hlava štátu vyhlásila, že samosprávy sú kľúčové pre fungovanie štátu, čo sa podľa nej ukázalo najmä počas kríz v uplynulom období. "Samosprávy sú najbližšie k občanom. Najlepšie môžu rozumieť našim potrebám. Využime preto právo, aby sme určili ich tvar, fungovanie a budúcnosť na najbližšie roky," skonštatovala Čaputová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Výzva na znižovanie dopadov pandémie a podpora zdravotnej starostlivosti
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlasuje Výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
09.02.2022
Výzva na zlepšenie dát v štátnej správe a samospráve pokračuje
Inštitúcie štátnej a verejnej správy, ale aj samospráva a komory môžu žiadať o eurofondy na skvalitnenie zdieľania nimi poskytovaných dát. Dopytovo-orientovaná výzva „Manažment údajov inštitúcie verejnej správy“ z Operačného programu Integrovaná je stále otvorená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %