Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
18.09.2020 12:22

Predseda ZMOS s poľnohospodármi a potravinármi


Snímka z valného zhromaždenia.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger prijal pozvanie liptovských poľnohospodárov a potravinárov a zúčastnil sa valného zhromaždenia Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (LPPK). Uskutočnilo sa vo štvrtok 17. septembra 2020 v Demänovskej doline.


Podpredseda LPPK Slavomír Moravčík informoval, že organizácia má aktuálne 32 členov. Predseda LPPK Miroslav Štefček podrobne hovoril o dosiahnutých výsledkoch v uplynulom období  i o viacerých problémoch, s ktorými zápasia nielen liptovskí poľnohospodári a potravinári. 

Pre predsedu ZMOS Branislava Trégera bola účasť na valnom zhromaždení LPPK veľmi dôležitá. „Obce a mestá sa spolu s poľnohospodármi podieľajú na tvorbe krajiny a fungujú vo vzájomnej interakcii. Veľa problémov poľnohospodárov a potravinárov je aj problémami nielen občanov, ale i obcí ako takých. Je to taký súzvuk, prečo treba vedieť jednotlivé dáta o tom, ako napríklad poľnohospodári s potravinármi hospodárili a následne, ako im vieme pomôcť my aj štát. Samozrejme, tieto poznatky treba dostávať do aplikačnej praxe tak, aby potravinová bezpečnosť a hlavne sebestačnosť boli realitou. Poznatky ktoré som získal, doplnia mozaiku informácií z terénu v tomto odvetví,“ povedal predseda ZMOS Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2020
Branislav Tréger: Naša kultúra je krehká a zraniteľná, potrebuje pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger dnes požiadal ministerku kultúry o pomoc pre kultúrne zariadenia samospráv.
viac
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
03.12.2020
Predseda ZMOS v Kontaktoch SRo o eurofondoch
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger bol v utorok 1. decembra 2020 hosťom živého vysielania relácie Kontakty, ktorú Slovenský rozhlas vysiela na svojom prvom okruhu. Témou relácie bola problematika eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %