Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.03.2024 11:29

Posledný deň na prihlásenie sa na webinár Finančnej akadémie ZMOS


Informačný banner


Združenie miest a obcí Slovenska pripravilo v spolupráci s partnerom združenia VÚB, a.s., webinár pre členov ZMOS k makroekonomickej prognóze vývoja hospodárstva a jej dopadu na miestnu územnú samosprávu a k dani z nehnuteľnosti.


Združenie miest a obcí Slovenska pozýva na ďalší webinár Finančnej akadémie ZMOS zo série webinárov, ktoré organizuje v spolupráci so strategickými partnermi, a to Prima banka, a.s., Komunálna poisťovňa, a.s. a partnermi Slovenská sporiteľňa, a.s. a VÚB, a.s.

Tentokrát v spolupráci s VÚB, s.s. sa zameriame na makroekonomické prognózy vývoja hospodárstva v SR v rokoch 2024-2026 a jej dopadu na miestnu územnú samosprávu, dani z nehnuteľnosti ako nástroju na zvyšovanie miery spolufinancovania miest a obcí, výsledkom prieskumu ZMOS k sadzbám dane dane z nehnuteľnosti v rokoch 2022-2024 a tomu ako môžu samosprávy zhodnocovať finančné prostriedky.

Pozvánka a program je k dispozícii TU.

Prihlásiť sa môžete TU do 8. marca 2024.

 

O Finančnej akadémii ZMOS:

Cieľ

Poskytovať členskej základni ZMOS aktuálne informácie, poradenstvo, námety  a pomoc pri procesoch a výkone kompetencií miestnej územnej samosprávy v oblasti ekonomiky financií, poisťovníctva, rozpočtu.

Cieľová skupina

Štatutárni zástupcovia miest a obcí a nimi zriadených a založených organizácií, prednostovia mestských a obecných úradov, hlavní kontrolóri, náčelníci mestských a obecných polícií, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov.

Obsah podujatí

- pokryť kľúčové aspekty v oblasti ekonomiky, financií, poisťovníctva, rozpočtu,

- venovať pozornosť odbornému vzdelávaniu zamestnancov miest a obcí a zvyšovaniu ich finančného a ekonomického gramotnosti,

- podporovať aktivity spojené s posilňovaním spolupráce ZMOS so strategickými partnermi, partnermi a ďalšími zainteresovanými skupinami a odborníkmi v týchto oblastiach,

- využívať poznatky z miest a obcí Európskej únie, hlavne však s dôrazom na skúsenosti miest a obcí z krajín V4,

- poukazovať a reflektovať na špecifiká malých obcí a veľkých miest pri hľadaní riešení problémov a nedostatkov v rámci ekonomickej a finančnej agendy.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
VÚB už tretí rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb.
viac
13.07.2020
Financovanie školstva závisí od ekonomiky
Kancelária ZMOS v súvislosti s požiadavkami časti súkromných zriaďovateľov škôl na ich financovanie z rozpočtov samospráv v aktuálnom období zdôrazňuje, že dotácia pre týchto zriaďovateľov je rovnako ako celé financovanie originálnych kompetencií v školstve závislé od vývoja ekonomiky.
viac
07.07.2021
Prognóza daňových a odvodových príjmov na roky 2020 až 2024
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti, že Výbor pre daňové prognózy na svojom 64. zasadnutí predstavil prognózou daňových a odvodových príjmov na roky 2020 až 2024, ktorá vychádza z júnovej makroekonomickej prognózy.
viac
01.10.2022
Zverejnili aktuálnu daňovú prognózu
Inštitút finančnej politiky a Výbor pre daňové prognózy na svojom zasadnutí vypracovali a následne zverejnili aktuálnu daňovú prognózu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %