Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.02.2022 02:25

OOCR Šariš Bardejov obnovila altánok i stanovištia v rekreačnej oblasti


Ilustračná snímka: (tasr).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov obnovila v rekreačno-turistickej oblasti zvanej Komínek Mihaľov v Bardejove drevený altánok s ohniskom. Opravili sa aj poškodené drevené prvky stanovíšť kyslíkovej cesty.


Súčasťou prác bola revitalizácia osvetlenia, obnova drevených prvkov v altánku, turistické značenie, osadenie mapy regiónu a podobne. "Okolie Bardejova a Bardejovských Kúpeľov sa tak stáva ešte atraktívnejším na turistiku a cykloturistiku a malo by to podporiť aj zvýšenie návštevnosti regiónu. Zameriavame sa tak aj na zlepšenie trávenia voľného času mladých," uviedol riaditeľ OOCR Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

Mihaľov je podľa neho miesto, ktoré navštevujú nielen Bardejovčania, ale aj turisti z iných miest a regiónov. "Kyslíková cesta Mihaľov je tri kilometre dlhý turisticko-relaxačný chodník s 19 obnovenými zastávkami, ktoré dopĺňajú prvky na cvičenie. V zime ju využívajú bežkári a v lete turisti. V okolí je množstvo cyklotrás a pekný výhľad na mesto Bardejov," povedal Jančošek.

S finančným príspevkom organizácie bol vlani obnovený spustnutý skatepark na Toplianskej ulici v Bardejove. V najbližšom období sa plánuje i doplnenie streetovej časti v skateparku. V rovnakom areáli sa v tomto roku pripravuje aj Pumptrack – Bike park, ktorý bude prepojený plynulo so skate zónou.

Koncom minulého roka bola dokončená aj obnova turistickej infraštruktúry v lokalite Kláštorisko – Mníchovský potok. Na zrevitalizovanom archeologickom nálezisku pribudol altánok a informačná tabuľa, realizovali sa terénne úpravy a jemný posyp kameninou. Súčasťou prác bolo aj čistenie porastov a ich prerezávka, osadenie tabule s historickými informáciami od archeológov a mapou regiónu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2016
Bardejov láka poľských turistov bilbordovou kampaňou
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov zamerala svoje propagačné aktivity na zvýšenie návštevnosti regiónu severovýchodného Slovenska aj smerom do Poľska.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
28.06.2022
Kraj spustil veľký cestný projekt pod Tatrami za takmer 43 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj začal s realizáciou projektu rekonštrukcie tzv. Cesty Slobody, ktorý predstavuje jednu z najväčších investičných akcií v doprave na území kraja za ostatné roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %