Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.07.2022 02:25

Okresné úrady na Spiši vydali zákaz využívať lesy verejnosťou


Ilustračná snímka.


Okresné úrady (OÚ) na Spiši vydali zákaz využívania lesov verejnosťou z dôvodu ich ochrany pred vznikom požiarov. V okrese Spišská Nová Ves platí zákaz do konca augusta, v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča až do odvolania.


Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR s tým, že v prípade lesných pozemkov v obhospodarovaní Lesov mesta Spišská Nová Ves sa zákaz vzťahuje najmä na lokality Chránený areál Knola, Prírodná rezervácia Muráň, Viničiar a Pukanes.

"Opatrenie, ktoré vydal OÚ Poprad, je platné až do odvolania, dôvodom je ochrana lesov, ale aj života, zdravia a majetku na vybraných lesných pozemkoch. Zákaz sa vzťahuje na lesné pozemky v obhospodarovaní Lesov SR, š. p., OZ Tatry, Vojenských lesov a majetkov, š. p., OZ Kežmarok, Správy Tatranského národného parku, Mestských lesov Kežmarok, spoločnosti Pro Populo Poprad v Spišskej Teplici a tiež Lesov mesta Levoča," vymenoval rezort.

Zákaz využívať lesy, ktorý sa nevzťahuje na vyznačené turistické a cykloturistické trasy, postupne vyhlasujú vo viacerých regiónoch Slovenska. Dôvodom je predovšetkým mimoriadne suché počasie. Kompetentní upozorňujú, že aj malá neopatrnosť môže spôsobiť veľký požiar, a tým aj obrovské škody. Pod Tatrami museli v uplynulých dňoch riešiť viacero požiarov, napríklad aj v Tatranskom národnom parku či v Slovenskom raji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Postrek obmedzuje zber lesných plodov v časti vojenských lesov na Záhorí
V časti vojenských lesov na Záhorí je až do 24. septembra zákaz zberu lesných plodov. Dôvodom je aplikácia chemického postreku, ktorý má zabrániť ďalšiemu rozšíreniu listožravého hmyzu - húseníc hrebenárky borovicovej.
viac
29.05.2017
Rozbiehajú sa prvé reformné projekty
Štartuje prvých 12 národných projektov a šesť dopytovo-orientovaných výziev v hodnote 117,2 miliónov eur, čo predstavuje už takmer tretinu všetkých financií operačného programu.
viac
03.08.2017
Platí zákaz vstupu do časti vojenských lesov na Záhorí
Na území Vojenského obvodu Záhorie platí od dnešného dňa až do odvolania pre vysoké riziko vzniku požiarov dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov. Zároveň platí pre celé územie prísny zákaz zakladania ohňov a manipulácie s otvoreným ohňom, ako aj prísny zákaz fajčenia.
viac
02.11.2020
Pracoviská MV SR sú od pondelka 2. novembra opäť prístupné verejnosti
Ministerstvo vnútra po niekoľkých dňoch otvára svoje kontaktné pracoviská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %