Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.10.2021 11:50

Okolie vodnej nádrže v Modre - lokalite Piesok - zrevitalizovali


Vodná nádrž Modra - Piesok. Snímka zdroj: Bratislavskykraj.sk


Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Modra. Pri vodnej nádrži pribudlo niekoľko prvkov drobnej architektúry. Upravili aj centrálny priestor so sprchou a pitnou fontánkou.


"Plochu bolo potrebné oddrenážovať a vydláždiť kameňom, aby sa netvorili kaluže a blato. Upravili sme chodník, osadili drevenú konštrukciu info panela a dobudovali zábradlie okolo vývariska so stojanmi na bicykle," vymenovala samospráva. Fanúšikovia plážového volejbalu sa zas môžu v lete tešiť na pieskové ihrisko, ktoré sme ohradili dubovými podvalmi.       

Práce boli podľa mesta z väčšej časti financované vďaka podpore darcovského programu Philip Morris International v Nadácii Pontis vo výške 37.000 eur. Revitalizácie sa nedávno dočkala aj samotná vodná nádrž.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Modra začne s revitalizáciou prírodného kúpaliska
Revitalizácia prírodného kúpaliska Modra-Piesok sa môže začať. Oznámenie o podpísaní zmluvy na realizáciu prvej etapy zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
27.04.2020
Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu
Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.
viac
15.08.2023
BSK pokračuje v revitalizácii záhrady kaštieľa v Modre
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pokračuje v revitalizácii záhrady kaštieľa v Modre v okrese Pezinok. Po obnove má byť sprístupnená verejnosti a slúžiť ako oddychové a kultúrne miesto. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a marketingu BSK Michal Feik.
viac
02.05.2024
Mesto obnovuje prístrešok a okolie medokýša pri kúpalisku
Mesto Detva v súčasnosti obnovuje prístrešok a okolie medokýša pri kúpalisku. TASR o tom informoval hovorca mesta Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %