Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
07.08.2019 04:15

Modra začne s revitalizáciou prírodného kúpaliska


Snímka zdroj: mesto Modra


Revitalizácia prírodného kúpaliska Modra-Piesok sa môže začať. Oznámenie o podpísaní zmluvy na realizáciu prvej etapy zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).


„Obnova bývalého letného kúpaliska je naplánovaná na dve etapy,“ uviedol viceprimátor Modry Marián Gavorník. „V prvej pôjde o revitalizáciu existujúcej vodnej nádrže. V rámci druhej etapy by sa malo vytvoriť biokúpalisko vrátane zázemia,“ potvrdil TASR.       

Na základe súťaže zabezpečí obnovu vodnej nádrže spoločnosť Swietelsky. V priebehu 90 dní od prevzatia staveniska má zrekonštruovať vodnú nádrž, jej prvky a hrádzu za 300.442 eur bez DPH.       

Investíciu bude mesto financovať z prostriedkov, ktoré má k dispozícii z Európskeho fondu sociálneho rozvoja a projektu rakúsko-slovenskej cezhraničnej spolupráce NemoNet. Projekt, zameraný na spoločný rozvoj a zdokonaľovanie služieb integratívneho turizmu kvality v regióne Neziderského jazera a Modry, spája okrem malokarpatského mesta aj obce Purbach a Jois v Rakúsku. Z celkovej alokácie pre NemoNet vo výške 1.450.160 eur je pre investície v Modre a okolí vyčlenených vyše 640.000 eur. Okrem revitalizácie prírodného kúpaliska použije mesto peniaze i na realizáciu náučného chodníka, na ktorom sa návštevníci zoznámia s prírodnými zaujímavosťami Malých Karpát i históriou nemecky hovoriacich lesných robotníkov – huncokárov, ktorí sa v Modre usadili v 18. storočí na základe pozvania Pálfyovcov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
29.04.2020
Prvá etapa revitalizácie Slanického ostrova sa blíži do cieľa
Na Slanickom ostrove umenia sa po zime opäť rozbehli práce. Do nástupu leta by mala byť ukončená prvá etapa jeho revitalizácie s podporou Žilinskej župy a štátnych dotácií na rozvoj regiónu.
viac
17.04.2021
Zmluva o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály
Vo štvrtok (8. apríla) sa v Zalužiciach v obecnom úrade konalo zasadanie, ktorého výsledkom bolo podpísanie Zmluvy o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály. Tento projekt sa riešil už niekoľko rokov.
viac
11.10.2021
Okolie vodnej nádrže v Modre - lokalite Piesok - zrevitalizovali
Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Modra. Pri vodnej nádrži pribudlo niekoľko prvkov drobnej architektúry. Upravili aj centrálny priestor so sprchou a pitnou fontánkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %