Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.04.2024 04:05

Obyvatelia a organizácie sa môžu uchádzať o podporu svojich projektov


Ilustračná snímka (TASR)


Do konca apríla sa môžu Sabinovčania a organizácie uchádzať o podporu svojich projektov v rámci participatívneho rozpočtu mesta. Podľa radnice ide o nástroj, vďaka ktorému je možné pretaviť do reality nápady Sabinovčanov, ako zlepšiť život v meste alebo skrášliť spoločne užívané okolie.


Ako uvádza radnica, v minulých rokoch sa podarilo dovybaviť altánok na Šanci, zrekonštruovať ihrisko pri bývalej Obchodnej akadémii, podporiť Dia deň, prípadne doplniť detské ihrisko o nové hracie prvky.         

Aj tento rok je na tento účel schválený rozpočet vo výške 5000 eur. Podľa mesta je potrebné vymyslieť nápad, ako niečo zmeniť, zlepšiť v meste alebo skrášliť svoje okolie, predložiť žiadosť a presvedčiť čo najviac Sabinovčanov, aby nápad podporili v hlasovaní. Najúspešnejšie nápady, ktoré splnia podmienky, mesto zrealizuje.         

Projekt môže byť zameraný na úpravy verejného priestoru, zlepšenie životného prostredia a jeho zveľadenie, voľnočasové aktivity zamerané na kultúru a pohyb, záujmové a tvorivé aktivity, infraštruktúru, občiansku vybavenosť a aktivity na zlepšenie sociálnych väzieb medzi obyvateľmi.         

Žiadosti môžu podať občania s trvalým pobytom v meste Sabinov vo veku minimálne 15 rokov, občianske združenia so sídlom v Sabinove alebo občianske združenia s celoslovenskou pôsobnosťou, ak pôsobia v Sabinove a na ich aktivitách sa podieľajú občania mesta. Podrobnejšie informácie k žiadostiam, ktoré je možné predkladať do 30. apríla 2024, sú zverejnené na webstránke mesta www.sabinov.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2017
Cez participatívny rozpočet zrealizujú päť projektov
Do participatívneho rozpočtu prihlásili obyvatelia Piešťan v tomto roku dvanásť projektov. Do hlasovania sa dostalo sedem z nich, nakoľko nie všetky splnili požadované kritériá. Zo siedmich sú tri v kategórii do 2000 eur a štyri v kategórii do 5000 eur.
viac
12.12.2017
Hlavné mesto opäť podporilo projekty Bratislavčanov
Hlavné mesto pokračuje v podpore projektov v rámci svojich grantových programov zameraných na kultúru, voľný čas, šport či sociálne aktivity. Vo štvrtom, poslednom kole tohto roka, hlavné mesto prerozdelilo medzi jednotlivé projekty takmer 54 000 eur a celkovo podporilo 75 projektov.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
17.10.2022
Participatívny rozpočet podporí Fraštackú hojdačku aj fotopasce
Päť občianskych projektov a osem zadaní pre mesto priniesli v tomto roku Hlohovčania do mestského participatívneho rozpočtu na rok 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %