Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.03.2024 04:10

Obec Teplý Vrch získala na rozšírenie kapacity MŠ takmer 665-tis. eur


Obec Teplý Vrch


Obec Teplý Vrch v okrese Rimavská Sobota získala z plánu obnovy na rozšírenie kapacity v materskej škole takmer 665-tis. eur. Vďaka dotácii plánuje samospráva postaviť nový pavilón pre vyše 40 detí. Pre TASR to uviedla starostka obce Janka Janšová.


"Pôjde o samostatnú dvojpodlažnú budovu, ktorá sa bude nachádzať v areáli základnej školy s materskou školou," priblížila Janšová. Ako dodala, s prácami sa začne pravdepodobne koncom jari alebo začiatkom leta, trvať by mali nanajvýš rok. Samospráva má už vysúťaženého aj dodávateľa, stavbu bude realizovať lučenecká firma Costruo.         

Obec v rámci projektu rozšírenia kapacity MŠ počíta s výstavbou nového pavilónu. Pozostávať bude z dvoch tried, z ktorých každú bude môcť navštevovať približne 20 detí. Nachádzať sa tu bude aj sociálne zázemie či výdajná kuchyňa s potrebným technickým vybavením.         

MŠ v obci Teplý Vrch je súčasťou miestnej základnej školy, v súčasnosti ide o jednotriednu škôlku s vekovo zmiešanou štruktúrou s kapacitou pre približne 20 detí. Škôlka je situovaná v budove telocvične a v priestoroch bývalej knižnice a školskej dielne. Dochádzajú do nej aj deti z okolitých obcí a podľa samosprávy už nepostačuje súčasným požiadavkám.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Náučný chodník malých netopierov približuje región okolo vrchu Železník
Prírodu aj históriu baníckeho regiónu okolo vrchu Železník predstavuje turistom Náučný chodník malých netopierov, ktorý pri obci Rákoš v Revúckom okrese v rokoch 2017 až 2020 vybudovalo tamojšie občianske združenie (OZ) Rákošská cächa. Informoval o tom predseda združenia Július Pavelko.
viac
13.06.2022
Obec chce zrekonštruovať ZŠ s MŠ, požiada o dotáciu
Obec Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota chce zrekonštruovať budovu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ), na projekt s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť chce žiadať o dotáciu z eurofondov.
viac
09.11.2023
V Námestove MŠ na Brehoch má miesto pre viac detí, kapacitu zvýšili prestavbou
Materská škola (MŠ) na Brehoch v Námestove má za sebou rekonštrukciu a nadstavbu tretieho pavilónu. Zvýšila sa tým kapacita zariadenia. Mesto Námestovo o tom informovalo na sociálnej sieti.
viac
11.11.2023
Obec Širkovce nevyužije dotáciu 2,1 milióna na kanalizáciu, projekt sa predražil
Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota nevyužije dotáciu na dobudovanie kanalizácie vo výške 2,1 milióna eur. Projekt sa predražil a samospráva musela od zmluvy o poskytnutí financií z európskych zdrojov odstúpiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %