Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
23.01.2024 12:10

Občianska poriadková služba bude ďalej pôsobiť v L. Mikuláši aj Ružomberku


Snímka zdroj: mikulas.sk


Miestna občianska poriadková služba bude v nadchádzajúcom období ďalej pôsobiť v Ružomberku aj Liptovskom Mikuláši. Informovali o tom zástupcovia oboch samospráv.


Liptovský Mikuláš opätovne zriadi poriadkovú službu od marca. "Jej členov už o niekoľko týždňov uvidíme pri priechodoch, ako riadia príchod detí do školy. Budú pomáhať pri riešení konfliktov, dohliadnu na bezpečnosť, dodržiavanie nočného pokoja, zakročia pri nelegálnych skládkach, budú šíriť osvetu v problematike triedenia odpadov či protipožiarnych opatrení," priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.         

Miestna občianska poriadková služba bude pôsobiť v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Predovšetkým v Hlbokom, na Nábreží, na Priemyselnej, Sládkovičovej, Palúčanskej a Komenského ulici, tiež v Okoličnom. Štvrté pokračovanie projektu potrvá do augusta 2026. Osem členov bude slúžiť dvojzmenne každý deň od rána do neskorých nočných hodín.         

Ružomberský primátor Ľubomír Kubáň vyzdvihol, že týmto projektom v meste podporia zamestnanosť, zvýšia občiansku zodpovednosť a zlepšia spolunažívanie v marginalizovanej rómskej komunite. Službu vníma ako efektívnu pri zabezpečovaní poriadku a bezpečnosti. "Nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 120.000 eur by mal na najbližších 30 mesiacov pokryť finančné výdavky pre troch príslušníkov, ktorí budú v našom meste pôsobiť," dodal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
01.06.2023
Projekt občianskej poriadkovej služby hodnotí radnica ako úspešný
Projekt miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši sa v stredu po 15 mesiacoch skončil. Radnica ho hodnotí ako úspešný.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %