Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
30.12.2022 08:25

NTC na Popradskej ulici je zo štvrtiny hotové, výstavba ide podľa plánu


Vizualizácia zdroj: (Mesto Košice).


Pri výstavbe Národného tréningového centra (NTC) v Košiciach na Popradskej ulici je hotových takmer 26 percent stavebných prác. Od júna, keď sa začalo s výstavbou, nedošlo k žiadnym závažnejším komplikáciám.


Informoval o tom magistrát mesta podľa záverov posledného tohtoročného kontrolného dňa k výstavbe, ktoré prezentoval člen predstavenstva NTC Košice a.s. a viceprimátor Marcel Gibóda.

"Zo začiatku sa niektorým obyvateľom nepozdávalo zvýšené množstvo prachu a hluku, ktoré súviselo so zemnými prácami, no spolu so zhotoviteľom sme okamžite uskutočnili nápravu. Okrem toho sme ale nezaznamenali nejaké problémy," uviedol Gibóda. Spokojnosť s postupom podľa plánu vyjadrili aj spoločnosť Adifex ako zhotoviteľ, projektant i generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Počas výstavby NTC v uplynulých šiestich mesiacoch stabilizovali podložie, realizovali prekládky existujúcich inžinierskych objektov, nosné železobetónové konštrukcie, železobetónové konštrukcie oporných múrov, základové konštrukcie oplotenia vonkajších ihrísk a hlavného objektu, rozvody inžinierskych sietí a napojenia na verejné inžinierske siete.

"Momentálne je stavenisko bez robotníkov aj stavebných mechanizmov, opätovné spustenie stavebných prác je naplánované po skončení zimných prázdnin. V budúcom roku sa tak budú realizovať architektonické a stavebné riešenia stavby, stropné konštrukcie, nosné konštrukcie podláh a vnútorné a vonkajšie inžinierske siete," oznámilo mesto.

Investorom je akciová spoločnosť NTC Košice, ktorej akcionármi sú STZ s 51 percentami a mesto Košice so 49-percentným podielom. Celkové náklady pôvodne predstavovali 15 miliónov eur bez DPH. Vláda SR uvoľnila na projekt deväť miliónov eur, zvyšok financujú obaja akcionári – STZ s 3,06 milióna a mesto Košice s 2,94 milióna eur.

Náklady na stavbu sa podľa magistrátu doposiaľ zvýšili približne o 30 000 eur z dôvodu nepredvídateľných nákladov a prác navyše, ktoré neboli zahrnuté v projektovej dokumentácii. Výstavba má podľa zmluvy trvať 18 mesiacov, NTC by tak malo byť hotové do konca roka 2023. Určené bude najmä na tenis a bedminton. Tenisová hala bude mať šesť kurtov, súčasťou areálu je aj osem vonkajších tenisových kurtov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Namiesto Národného tenisového centra má v Košiciach vyrásť tréningové centrum
Namiesto Národného tenisového centra s medzinárodným významom má na Popradskej ulici v Košiciach vyrásť Národné tréningové centrum mestského a regionálneho významu bez hľadiska.
viac
21.01.2022
Začalo sa VO na výstavbu Národného tréningového centra Košice
V metropole východu by sa už v tomto roku mohlo začať s výstavbou ďalšieho športoviska národného významu zameraného najmä na tenis a bedminton.
viac
16.12.2022
V MČ Ťahanovce vyrastie nová športová hala
V košickej mestskej časti (MČ) Ťahanovce vyrastie nová športová hala. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní schválili zabezpečenie financovania jej výstavby formou bankového úveru.
viac
26.01.2023
Tretina NTC na Popradskej ulici je hotová, výstavba napreduje podľa plánu
Približne tretina stavebných prác pri výstavbe Národného tréningového centra (NTC) v Košiciach na Popradskej ulici je hotová. Na stredajšom brífingu o tom informovalo vedenie mesta a zástupcovia Slovenského tenisového zväzu (STZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %