Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.05.2022 03:20

Nový úsek cyklotrasy pri rieke získal stavebné povolenie


Ilustračná snímka.


Pripravovaný úsek cyklotrasy pri rieke Nitra získal stavebné povolenie. Ako informoval mestský úrad, nová cyklocesta bude viesť po korune hrádze od mosta na Vodnej ulici, popri areáli bývalého podniku Zelokvet až do mestskej časti Mlynárce.


Tri metre široký dvojpruhový cyklistický chodník bude dlhý takmer 1,5 kilometra. Celkové výdavky na projekt majú presiahnuť sumu 610.000 eur vrátane DPH. Väčšina nákladov bude hradená z fondov Európskej únie.

Samotná výstavba je rozdelená na dva úseky. Prvý sa napája na existujúcu cyklotrasu z mestského parku od Vodnej ulice, križuje komunikáciu do areálu Zelokvetu a končí pri napojení na chodník na Bratislavskej ulici. Druhý úsek začína v križovaní s vozovkou Bratislavskej ulice s ukončením na spevnenej ploche otočky mestskej hromadnej dopravy. Od nej je samostatným projektom riešené pokračovanie cyklotrasy po Dubíkovej, Štúrovej a Kmeťovej ulici až na jestvujúcu cyklotrasu na Hviezdoslavovej ulici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
19.01.2021
Stavebným rozhodnutím k sanácii skládky sa bude zaoberať OÚ
Spisom a stavebným rozhodnutím pre projekt sanácie bývalej skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni sa bude zaoberať Okresný úrad (OÚ) Bratislava ako príslušný odvolací orgán.
viac
04.07.2022
Po novej cyrilometodskej cyklotrase do Trnavy prešli prví cykloturisti
Pelotón cykloturistov spolu s nitrianskym biskupom Viliamom Judákom vyštartoval v nedeľu predpoludním z Nitry do Trnavy po novej cyrilometodskej cyklotrase pri príležitosti jej otvorenia.
viac
11.04.2024
OÚ Prešov povolil výstavbu vodnej nádrže Furmanec pod hrebeňom Spišskej Magury
Okresný úrad v Prešove povolil stavbu malej vodnej nádrže Furmanec, ktorá sa nachádza pod hrebeňom Spišskej Magury na drobnom vodnom toku Furmanec. Nádrž má slúžiť na zadržiavanie vody v krajine, taktiež ako zásoba vody na hasenie požiarov pre obec Malá Franková a lesných požiarov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %