Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.04.2022 03:55

Nové Mesto pripravuje ukrajinsko-slovenský komunitný dom


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Komunitné centrum na Ovručskej ulici v bratislavskom Novom Meste by sa malo dočasne zmeniť na ukrajinsko-slovenský komunitný dom.


Mestská časť chce takto vytvoriť priestor pre ľudí z Ukrajiny, kde okrem informácií a služieb nájdu aj miesto na stretávanie sa či výmenu skúseností. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.       

"Život v komunite je vždy ľahší. Vytvárame priestor, kde nájdu všetky dôležité služby, potrebnú radu, informáciu, miesto, kde sa budú stretávať, vymieňať si skúsenosti, tráviť čas v komunite, venovať sa spoločným aktivitám. A to nielen medzi sebou, ale aj miestnou novomestskou komunitou," približuje Kusý.         

Pripomenul, že mestská časť pokračuje v pomáhaní utečencom z Ukrajiny, či už s ubytovaním, prácou, potravinami alebo inými potrebnými vecami. Do novomestských základných škôl prijala samospráva takmer 100 ukrajinských žiakov, pre menšie deti by mali slúžiť práve priestory pripravovaného komunitného centra. Aj preto, že mestská časť nemá kapacity prijať ďalšie deti do svojich materských škôl.       

"Symbolicky som odovzdal kľúč od centra pani Pavlyne, Ukrajinke, ktorú sme zamestnali, aby koordinovala činnosť komunitného domu," poznamenal Kusý. Pomáhať budú tiež dobrovoľníci, v prípade potreby aj mestská časť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
06.05.2019
Do verejného hlasovania postupuje z okresu Nové Mesto nad Váhom 8 projektov
Posledný aprílový pondelok sa v priestoroch Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) uskutočnilo prvé verejné zvažovanie projektov 3. ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK.
viac
04.05.2020
Nové Mesto začína vyznačovať pilotnú parkovaciu rezidentskú zónu
Bratislavské Nové Mesto začína tento týždeň s prácami v súvislosti s vodorovným dopravným značením pre potreby pilotného projektu rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
01.10.2020
Štyri verejné priestory v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto dostanú meno
Štyri staromestské verejné priestory, ktoré boli doteraz bezmenné, budú mať svoje mená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %