Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.04.2016 05:50

Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek


Nové lavičky viedenského typu.


Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.


Nachádzajú sa na petržalskom nábreží v čierno-hnedom farebnom ladení: čierna konštrukcia v kombinácii s hnedým drevom. Svojím tvarom odlievaných častí liatiny sú vhodné do historických centier, parkov a záhrad. 

„Do mesta už zavítala jar, ktorá láka ľudí do ulíc a ku rieke, a tak sme sa rozhodli umiestniť lavičky aj na týchto miestach, odkiaľ je pekný výhľad na mesto a prispieť tak k väčšiemu komfortu domácich obyvateľov aj návštevníkov Bratislavy,“  informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ambíciou mesta je pokračovať v skrášľovaní a skvalitňovaní verejných priestorov, ktorých nevyhnutnou súčasťou je  kvalitný mestský mobiliár, kam patria aj lavičky.

Lavičky viedenského typu v správe hlavného mesta boli zatiaľ osadené napríklad na Americkom námestí pri  zastávke trolejbusov (4 ks), na Hodžovom námestí  (38 ks), na Mestských hradbách  (10 ks), na Nám. Eugena Suchoňa  (14 ks),  na Nám. Martina Benku (25 ks), pred Starou tržnicou (10 ks), na Nám. Ľ. Štúra  (4 ks), na Hlavnom námestí (21 ks) a rovnako tak budú osadené aj na Primaciálnom námestí a nádvorí Primaciálneho námestia (27 ks), kam sa postupne budú opätovne inštalovať na letné obdobie.

Revitalizačné práce na rekonštrukcii mestských lavičiek, s ktorými sa začalo aj na ďalších miestach Bratislavy už minulý rok, okrem inštalácie nových kusov lavičiek zahŕňali opravu zlomených drevených častí lavičiek, doplnenie chýbajúcich konštrukcií či úplnú obnovu náterov na lavičkách.

Lavičky v správe hlavného mesta  sú označené štítkom, aby sa predišlo chaosu pri poškodení alebo zničení lavičky. Totiž nie všetky lavičky, ktoré sa vyskytujú na území mesta, sú jeho majetkom. Niektoré lavičky sú v správe mestských častí, kým ďalšie lavičky osádzajú súkromné spoločnosti. Celkovo je v správe mesta 437 lavičiek.

Autor: (sko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2020
Nové Mesto začína rekonštruovať najstaršie športovisko na Kramároch
Bratislavské Nové Mesto začína s rekonštrukciou športoviska na Ladzianskeho ulici, najväčšieho športoviska na Kramároch. Jeho komplexná rekonštrukcia by mala stáť približne 150.000 eur. Pôjde o druhé ihrisko, ktoré mestská časť tento rok obnoví.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
06.05.2021
Najväčšie športovisko v Novom Meste čaká kompletná rekonštrukcia
Športovisko na Pionierskej ulici, najväčší športový areál v bratislavskom Novom Meste, čaká kompletná rekonštrukcia.
viac
14.06.2021
Výhľad na Zvolen z veže kostola si môžu ľudia pozrieť od 1. júla
Výhľad na mesto z veže rímsko-katolíckeho kostola sv. Alžbety vo Zvolene si ľudia budú môcť pozrieť od 1. júla. Radnica o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %