Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.06.2023 10:35

Nové cyklotraily preveria schopnosti skúsených i menej skúsených jazdcov


Ilustračná snímka.


Nadšenci horskej cyklistiky v Brezne si už môžu zajazdiť po dvoch nových cyklotrailoch v blízkosti prírodnej rezervácie Breznianska skalka. S ich budovaním začali vlani a v tomto roku ich dokončili vrátane osadenia informačných tabúľ a smerovníkov.


Samospráva si od nich sľubuje, že pritiahnu návštevníkov aj z iných regiónov. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie s tým, že svoje zručnosti si na nich preveria skúsenejší i menej skúsení jazdci.

Za budovaním breznianskych cyklotrailov stoja miestni bajkeri pod vedením Petra Dedečka v úzkej spolupráci a s finančnou pomocou mesta a OOCR. V tomto roku sprístupnili dva.

Skalka trail patrí medzi tie náročnejšie s klesajúcim profilom. Typické sú preň prírodné aj umelé prekážky, početné switchbacky, ale aj dropy či väčšie skaly, ktoré preveria schopnosti každého jazdca. Je dlhý 2,6 kilometra s prevýšením 340 metrov.

Lazná trail poteší i menej skúsených bajkerov. Patrí medzi stredne náročné s takmer plynulo klesajúcim profilom. Jeho dĺžka je takmer dva kilometre s prevýšením 320 metrov. Končí sa v doline Lazná, kde sa cyklista plynulo napojí na žltú cyklotrasu, pokračujúcu súbežne s turistickým chodníkom k vyhliadkovej veži Horné Lazy a vedie k mestskej obore danielov v časti Banisko.

"Strategickým umiestnením trailov a ich výstupových a značených cykloturistických trás sa tak s Breznom podarilo prepojiť aj neďaleký Bike park v Mýte pod Ďumbierom. Veríme, že vďaka tomu viac cykloturistov navštívi i samotné mesto či práve naopak, turista, ktorý príde do Brezna, tak bude mať viac možností spoznávať ďalšie atraktivity regiónu," konštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2020
Zachráňme spolu turizmus na Horehroní!
Aktuálna situácia s vírusom COVID – 19 a nariadenia vlády, ktoré zasiahli všetky subjekty na trhu nie je jednoduchá.
viac
03.06.2021
Nadupané otvorenie e-bike sezóny na Horehroní je za dverami
V sobotu 5. júna 2021 milovníci hôr a cyklistiky „na baterku“ spolu s hlavným organizátorom podujatia E-biky pod Kráľovu hoľou absolvujú dve atraktívne cyklotrasy v okolí Šumiaca. Jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. Spoločne tak odštartujú dlho očakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní.
viac
20.04.2022
Na záchranu vyhorenej Coburgovskej šaľandy vyhlásili verejnú zbierku
Občianske združenie Coburgovci na Slovensku spoločne s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie organizujú verejnú finančnú zbierku na záchranu šaľandy – hámorníckej ubytovne v obci Vaľkovňa v okrese Brezno. Objekt je zničený po veľkom požiari vo februári tohto roku.
viac
10.07.2023
Na cyklotrase Bystrá – Tále pribudli nové prvky
Osadenie lesných prvkov na vybudovanej cyklotrase medzi obcou Bystrá a rekreačnou oblasťou Tále je jedným z projektov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, ktoré tento rok podporila Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %