Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.08.2021 12:06

Nemocnicu Bory majú otvoriť o rok a pol, riešia jej personálne obsadenie


Nemocnica Bory


Nemocnicu na bratislavských Boroch majú otvoriť o rok a pol, pripravuje sa jej personálne obsadenie. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková s tým, že v nej má pracovať 900 sestier a iných zdravotníckych pracovníkov.


Riaditeľka novej nemocnice pre ošetrovateľstvo Alena Kendrick priblížila, že sestra, ktorá bude zabezpečovať všeobecnú ošetrovateľskú starostlivosť, bude mať počas celej služby na starosti určenú skupinu pacientov. Na jeseň by mal byť ukončený proces výberu vedúcich sestier. Tie by si následne mali začať vytvárať svoje sesterské tímy. Personálne obsadenie by tak malo byť plne v ich kompetencii.       

Nemocnica zavedie systém plávajúcich lôžok. Sieť nemocníc si od toho sľubuje, že sestry budú univerzálnejšie. Všeobecná sestra na lôžkových ošetrovacích jednotkách bude mať počas služby na starosti určenú skupinu pacientov a po celý deň sa bude venovať iba im. V závislosti od typu jednotky budú pracovať v osem alebo 12-hodinových zmenách. Podľa Kendrick sa tak o 35 hospitalizovaných pacientov budú starať dve sestry a dvaja zdravotnícki asistenti. Počas dennej zmeny od 7.00 do 15.00 h bude na každej ošetrovacej jednotke pôsobiť ešte jedna sestra na výpomoc. Sieť nemocníc si od tohto systému tiež sľubuje zvýšenú bezpečnosť a viac času na pacientov.       

Nemocnica bude mať celkovo vyše 400 lôžok, časť z nich, konkrétne 281 lôžok, bude umiestnená na jednodňovej chirurgii, urgentnom príjme, oddelení anestézie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti i ďalších pracoviskách.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2021
Nemocnicu Bory by mohli kolaudovať v lete na budúci rok
Na stavbe sa realizujú všetky vnútorné práce, ako vzduchotechnika vrátane vykurovacieho a chladiaceho systému, vodovodné rozvody, kanalizácia, potrubná pošta, silnoprúdové rozvody, sadrokartónové priečky či obklady a podlahy.
viac
13.11.2021
Rokovania s ministerstvom na pôde dvoch župných nemocníc
Parlament dal zelenú reformným zmenám v prvom čítaní. Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský a predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová včera navštívili nemocnicu v Trstenej a Liptovskom Mikuláši. Šéf rezortu zdravotníctva spolu s tímom vysvetľovali podstatu reformy.
viac
24.09.2022
Pozvánka na Deň župných škôl v Bory Mall
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opätovne pripravil prezentáciu svojich škôl. Obľúbené podujatie Deň župných škôl v Bory Mall sa uskutoční už po 11. raz a to v piatok 7. 10. 2022 v nákupno-zábavnom centre Bory Mall.
viac
03.10.2023
BSK: Príďte si vybrať vysnívanú školu na Deň župných škôl v Bory Mall 2023
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opätovne pripravil prezentáciu stredných škôl. Obľúbené podujatie Deň župných škôl sa uskutoční v piatok 13.10.2023 v bratislavskom nákupno-zábavnom centre Bory Mall.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %