Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
08.06.2023 08:25

Na rušenie detskej pohotovosti nevidí radnica reálne dôvody


Snímka zdroj: (Mesto Dubnica nad Váhom).


Mesto Dubnica nad Váhom nevidí reálne dôvody na zrušenie detskej pohotovosti v meste, ku ktorému má dôjsť v novembri budúceho roku. Informovala o tom Mária Škvarová z kancelárie primátora.


"Mesto Dubnica nad Váhom nevníma avizovanú správu o rušení detskej pohotovosti pozitívne. Nikto samospráve doteraz nepredložil nijaké relevantné informácie či poznatky o tom, že by pohotovosť v Dubnici nad Váhom nebolo možné pre personálne, technické či akékoľvek iné objektívne prekážky zachovať. Nemáme takéto informácie ani od prevádzkovateľa a poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ani od žiadnych kompetentných orgánov, preto nevidíme dôvod na jej zrušenie," uviedla Škvarová.

Ako dodala, v spádovej oblasti Dubnice žije približne 60 000 obyvateľov, ktorí budú v prípade zrušenia pohotovosti musieť s deťmi cestovať desiatky kilometrov na najbližšie pohotovosti - do Trenčína či Považskej Bystrice.

"Ako samospráva nemáme veľa možností ovplyvniť rozhodnutie ministerstva, určite sa však plánujeme pridať k iniciatívne Združenia miest a obcí Slovenska za zachovanie detskej pohotovosti v Dubnici nad Váhom a budeme požadovať relevantné informácie, na základe ktorých došlo k takémuto rozhodnutiu," doplnila Škvarová.

V Trenčianskom kraji plánuje ministerstvo zdravotníctva zrušiť detské pohotovosti v Dubnici nad Váhom, Partizánskom, Myjave a Novom Meste nad Váhom. V Púchove a v Bánovciach nad Bebravou detské pohotovosti nefungujú už dlhšie. Zachované by mali zostať len tri - v Trenčíne, Prievidzi a Považskej Bystrici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
V Dubnici nad Váhom prebieha čistenie smetných nádob
S čistením nádob na sklený odpad začali technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., v pondelok 17. februára 2020. Ako prvé prišli na rad kontajnery na sídlisku Centrum I, ktoré boli najviac znečistené a zájdené.
viac
20.07.2020
Mesto vyčistilo potok v Prejte, SVP na to nemal financie
Mesto Dubnica nad Váhom vyčistilo koryto potoka pretekajúceho mestskou časťou Prejta. Chce tak zabrániť vybreženiu potoka počas prívalových dažďov.
viac
18.11.2022
Jedenásť stredoškolákov si prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta
Mesto Dubnica nad Váhom ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva jedenásť študentov troch stredných škôl na území mesta Dubnica nad Váhom.
viac
21.12.2023
Dubnica nad Váhom je tretím najlepšie hospodáriacim mestom na Slovensku
Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy koncom decembra zverejnil rebríček finančného zdravia miest, obcí a krajov za rok 2022. Spomedzi všetkých 141 slovenských miest sa Dubnici nad Váhom podarilo umiestniť na treťom mieste a posunúť sa oproti roku 2021 opäť o niečo vyššie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %