Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
11.03.2024 10:10

Na podujatí Javiskový škriatok sa v Šali zídu detskí divadelníci z troch okresov


Ilustračný výrez plagátu


Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa aj tento rok zídu na podujatí Javiskový škriatok. Ide o regionálne kolo celoštátnej prehliadky a súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá Priadka.


Ako informovali organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, konať sa bude 12. a 13. marca v šalianskom dome kultúry. "Najlepšie predstavenia Javiskového škriatka následne postúpia do krajského kola súťaže pre Nitriansky kraj. To sa bude pod názvom Detský javiskový sen konať 18. a 19. apríla v Kozárovciach," uviedlo KOS.         

Celoštátna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka tak pozostáva z regionálnych kôl známych ako Javiskový škriatok a krajských kôl pod názvom Detský javiskový sen. "Jej zámerom je rozvíjanie detského divadla a prezentácia nových detských divadelných predstavení a súborov. Zároveň slúži na neformálne vzdelávanie, prepájanie s inými regiónmi a zdieľanie skúseností," pripomenulo KOS.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2016
Dom ľudového bývania v Šali pripravil výstavu prác M. Dankovej a P. Súdorovej
Košíky z prútia a pedigu, drevorezbu, úžitkové i dekoračné predmety zhotovené z drôtu a keramiky predstaví výstava Univerzita tretieho veku – remeslá v priestoroch Domu ľudového bývania v Šali.
viac
02.11.2016
Mestá v Nitrianskom kraji poplatok za rozvoj nezavádzajú
Zákon o miestnom poplatku za rozvoj nenašiel v Nitrianskom kraji priaznivcov. Poplatok za rozvoj sa jednotlivé mestá rozhodli nezavádzať. Krajské mesto Nitra podľa vyjadrenia z odboru daní a poplatkov momentálne neplánuje zavedenie poplatku za rozvoj.
viac
21.02.2018
Neprofesionálni divadelníci sa zídu na súťaži Javiskový škriatok
V Dome kultúry v Šali sa zídu neprofesionálni divadelníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Svoje umenie predstavia 28. februára a 1. marca na regionálnej postupovej súťaži Javiskový škriatok, ktorú pravidelne organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.
viac
24.01.2024
Súťaž Javiskový škriatok predstaví detskú dramatickú tvorivosť
Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 12. a 13. marca zídu v Dome kultúry v Šali na regionálnej prehliadke. Podujatie s názvom Divadelný škriatok je súťažou detskej dramatickej tvorivosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %