Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
06.09.2023 11:05

Na košickom Sídlisku KVP začínajú s výstavbou skateparku


Ilustračná snímka (TASR)


S výstavbou nového skateparku pod mostom na Moskovskej ulici v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP sa začína v týchto dňoch. V utorok slávnostne poklepali základný kameň. Prvá etapa by mala byť hotová do konca roka, následne ju bude možné užívať.


MČ získala na prvú etapu výstavby sumu 190.000 eur z Košického samosprávneho kraja (KSK) prostredníctvom dotačného programu Terra Incognita. Spolufinancovanie MČ predstavuje 110.000 eur. Ako pripomenul starosta Ladislav Lörinc, ide o najväčší projekt MČ za posledných päť rokov. Na jeho príprave pracovali od roku 2019. "Aj napriek niektorým prekážkam sme úspešne začali prvú etapu výstavby zahŕňajúcu hlavné asfaltové a betónové práce," povedal. Dizajn prekážok má kopírovať najnovšie trendy zo zahraničia a určené budú pre začiatočníkov aj skúsenejších jazdcov. Pribudnúť majú aj múriky, zábradlia, šikminy či schody. Unikátom skateparku má byť hlavne krytý bazén "bowl".         

Dobudovanie ďalšej etapy bude záležať od finančných prostriedkov, o ktoré sa chce MČ aj naďalej uchádzať z externých zdrojov. Druhá a tretia etapa má zahŕňa napríklad dažďovú záhradu, fitnes prvky, basketbalové ihrisko, kontajnerové pohostenie či tribúny.         

Ako pripomenul predseda KSK Rastislav Trnka, posledný skatepark bol v Košiciach postavený v roku 2008, odkedy sa štýl jazdenia a prekážky zmenili. "Z toho dôvodu je potrebné vybudovať pre región nový skatepark, ktorý splní nové štandardy a môžu sa tu organizovať aj celoslovenské súťaže. Na Slovensku doposiaľ nebol postavený žiadny krytý skatepark pre urban športy," uviedol.         

V súčasnosti ide o zanedbaný priestor, kde sa doposiaľ zdržiavali asociáli. Cieľom skateparku je vytvoriť moderné zázemie pre mládež, ale aj profesionálnych športovcov. Celková suma výstavby v troch etapách má byť vo výške pol milióna eur. Areál má poskytnúť možnosti pre stretávanie sa komunity mladých ľudí a priestor pre ich aktívne využitie voľného času pomocou športu a cvičenia. Skatepark má byť tiež príležitostne využívaný aj športovcami, ktorí sa venujú jazdeniu na kolobežke, korčuliach a bicykloch. Časť športoviska má byť určená pre parkour a workout fitness cvičenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2019
Košická MČ Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu
Košická mestská časť (MČ) Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu s názvom Košice – KVP. Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s miestnym úradom, zlepšiť informovanosť obyvateľov o tom, čo sa na sídlisku deje, a uľahčiť riešenie ich problémov.
viac
28.02.2020
MČ Sídlisko KVP opätovne prevzala kontrolu nad stavbou Senior domu
Košická mestská časť Sídlisko KVP za účasti polície a právneho zástupcu v utorok (25. 2.) po siedmich rokoch prevzala opätovne kontrolu nad areálom bývalej škôlky v Drocárovom parku, kde malo fungovať centrum pre seniorov.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
09.08.2022
Na sídlisku Mier vznikne hokejbalové ihrisko s dažďovou záhradou
Nové hokejbalové ihrisko pribudne v Košiciach v areáli budovy bývalej Základnej školy (ZŠ) Park mládeže na sídlisku Mier, ktorá v súčasnosti slúži na vzdelávacie účely tamojšieho gymnázia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %