Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
15.11.2023 08:55

MV SR si pripomenie 17. november spoločne so študentmi UKF v Nitre


Ilustračná snímka, zdroj: MV SR


Ministerstvo vnútra SR spolupracuje so študentmi Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre na komunikačnej kampani k Dňu boja za slobodu a demokraciu. V piatok 17. novembra si pripomenieme 34 rokov od Nežnej revolúcie.


Deň boja za slobodu a demokraciu je dňom, kedy si pripomíname Nežnú revolúciu a pád komunistického režimu v Československu. Študenti vysokých škôl vyšli do ulíc, aby prejavili svoju nespokojnosť s vtedajším režimom. V tento deň si pripomíname aj Medzinárodný deň študentstva.

Ministerstvo vnútra SR pripravilo k výročiu Nežnej revolúcie krátku komunikačnú kampaň práve v spolupráci s vysokoškolskými študentmi, čo je peknou symbolikou v kontexte pripomínajúcej udalosti. Na kampani sa podieľali študenti magisterského štúdia Katedry masmediálnej komunikácie a reklamy, FF UKF v Nitre, ktorí pracovali pod odbornou gesciou svojej vyučujúcej, Mgr. Veroniky Števčat Szabóovej, PhD.

Súčasťou kampane budú krátke videá, ktoré priblížia rôzne oblasti života v 80. rokoch minulého storočia v Československu, ako napríklad cestovanie, kultúru, dostupnosť potravín či ľudské práva, a ktorých cieľom je komunikovať posolstvo, že to, čo je dnes samozrejmosťou, vždy samozrejmosťou nebolo. Študenti tiež vytvorili fiktívnu postavu Lenku Nežnú, ktorá v piatok 17. novembra prevedie sledovateľov sociálnych sietí ministerstva symbolmi Nežnej revolúcie, priblíži priebeh protestov a ponúkne hudobný playlist s legendárnymi piesňami tej doby.

Výstupy kampane boli vytvorené a poskytnuté Ministerstvu vnútra SR bezodplatne.

Autor: (ts-MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
Podujatie Vianočné posolstvo umožní obdarovať iných a byť sám obdarovaný
Vianočný darček vyrobený klientmi zariadení sociálnych služieb (ZSS) bude ponúkať benefičná akcia, ktorú organizuje Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre.
viac
07.10.2020
Kariérne dni ponúknu študentom viaceré workshopy
Prehľad o slovenskom trhu práce a viaceré workshopy ponúknu študentské Kariérne dni. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú konať 20. a 21. októbra.
viac
17.04.2021
UKF zorganizuje každoročný beh mestom, uskutoční sa netradičnou formou
Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok tradičný Jarný beh Nitrou. Pre pandémiu sa nemôže konať hromadne, organizátori preto ponúkli študentom novú, netradičnú formu.
viac
15.11.2021
V Dúbravke sa chystá klobásový festival i Hudobný 17. november
V bratislavskej Dúbravke sa v stredu 17. novembra predpoludním uskutoční tradičný Dúbravský klobásový festival. Súťažiaci predvedú pred miestnym domom kultúry proces výroby tradičných klobás od mletia, cez miešanie zmesi až po plnenie do čreva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %