Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
07.11.2022 01:30

MŠVVŠ vyhlásilo výzvu na podporu výučby materinského jazyka národnostnej menšiny


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR na rok 2022 vyčlenilo účelové finančné prostriedky na financovanie rozvojových projektov zameraných na podporu výučby materinského jazyka národnostnej menšiny.


Na tento zámer je vyčlenených 12 000 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

Oblasťou zamerania sú aktivity určené na podporu vzdelávania detí a žiakov patriacich k národnostným menšinám v ich materinskom jazyku podľa plnenia záväzkov SR voči Európskej charte regionálnych alebo menšinových jazykov. "Projekt má za cieľ podporiť prípravné aktivity na realizáciu výučby jazyka národnostnej menšiny (chorvátsky, poľský, rusínsky, rómsky, ukrajinský, nemecký, český alebo bulharský jazyk) a na samotnú realizáciu výučby jazyka národnostnej menšiny," uviedol rezort školstva.

Na výzvu bolo vyčlenených 12 000 eur, maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 2000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných a stredných škôl s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny alebo s vyučovacím jazykom slovenským.

Konečný termín na predloženie žiadostí je 15. novembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2019
Škôl s menšinovým vyučovacím jazykom by malo pribudnúť
Počet škôl, v ktorých sa deti môžu vzdelávať v jazyku národnostnej menšiny, by mal v novom školskom roku stúpnuť. Pre TASR to naznačilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.
viac
10.11.2020
Na výchovu žiakov z národnostných menšín vyčlenili 48 000 eur
Rezort školstva podporí 33 projektov zameraných na podporu regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám.
viac
11.12.2020
Ďalšia idea národnostného dištančného vzdelávania spojí výučbu a kultúru
Jókaiho divadlo v Komárne v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR podporí dištančné vzdelávanie pre školy s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
07.01.2021
Výzva Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
Dávame do pozornosti termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie alebo štipendia na rok 2021 pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Termín predkladania žiadostí je do 15. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %