Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.03.2024 10:05

MŠVVaM v tomto roku zdvojnásobilo finančnú podporu olympiád


Ilustračná snímka (TASR)


Rezort školstva zvýšil v roku 2024 podporu predmetových súťaží a olympiád takmer dvojnásobne. Vyššie výdavky slúžia na podporu a rozvoj práce s talentovanou mládežou, skvalitnenie podmienok súťaží a zabezpečenie ich dôstojného priebehu.


TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR. Kým v roku 2023 na organizovanie súťaží a olympiád poskytol rezort približne 1,61 milióna eur, v tomto roku sa podpora zvýšila na takmer 3,17 milióna eur. "Zmena názvu ministerstva, do ktorého sa dostalo aj slovo mládež, nie je proklamatívna. Budeme ju napĺňať konkrétnymi krokmi, v tomto prípade podporou talentovaných mladých ľudí," uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).         

Zvýšenie finančnej podpory je podľa rezortu prvým krokom k zlepšeniu podmienok organizácie. Ďalším musí byť prehodnotenie nastavenia podmienok a kritérií ich organizácie, skonštatovalo ministerstvo. Štátny tajomník Ján Hrinko sa nedávno stretol so zástupcami predsedov celoštátnych komisií predmetových olympiád, regionálnych úradov školskej správy a priamo riadených organizácií ministerstva, aby začali rokovania o možnostiach rozvoja súťaží detí a žiakov na Slovensku.         

"Ak sa majú podmienky realizácie súťaží nastaviť kvalitne a transparentne, je nevyhnutné, aby boli do procesu zmien zapojení práve tí, ktorí ich priamo organizujú a zabezpečujú," poznamenal Hrinko. Výsledkom stretnutí má byť nová smernica o súťažiach, ktorá bude motivačná pre účastníkov a posunie prácu s talentovanou mládežou na Slovensku dopredu. "Záleží nám na každom jednom zapojenom žiakovi," dodal štátny tajomník.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Podpora udržania zamestnanosti v materských školách
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo oznámenie o možnosti uchádzať sa o finančnú podporu v rámci projektu „Podpora udržania zamestnanosti v materských školách“ s alokáciou 86,31 mil. eur.
viac
11.08.2020
V TSK podporí rezort školstva 24 letných škôl celkovou sumou 32 500 eur
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podporí v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) projekty letných škôl v 24 školách celkovou sumou 32 500 eur. Informoval o tom rezort školstva na svojej webovej stránke.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
30.12.2020
Ďalšia dotačná výzva pre kultúrno-kreatívny priemysel je určená firmám
O finančnú pomoc, ktorá zmierni straty spôsobené pandémiou nového koronavírusu, môžu po jednotlivcoch z kultúrno-kreatívneho priemyslu (KKP) žiadať aj firmy, pôsobiace v tomto segmente.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %