Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
22.01.2022 10:55

Most ponad Krupinicu by mali onedlho rekonštruovať


Ilustračná snímka (tasr)


Obyvatelia Krupiny by sa v tomto roku mali dočkať rekonštrukcie mosta nad riekou Krupinicou na ulici Majerský rad. Most oceľovej konštrukcie s jednopruhovou cestou a lávkou pre peších postavili ako provizórny v roku 1999 a jeho stavebno-technický stav už v roku 2020 posúdili ako havarijný.


Ako informuje Mestský úrad v Krupine, mesto most ešte 30. októbra 2020 pre cestnú dopravu uzavrelo. „Už na sklonku roka 2020 sa prostredníctvom verejného obstarávania zabezpečil spracovateľ projektovej dokumentácie, ktorý v máji 2021 odovzdal samospráve kompletnú realizačnú dokumentáciu,“ uvádza mesto na svojej stránke.                   

„Účelom naprojektovaného mosta je hlavne previesť miestnu komunikáciu ponad Krupinicu a rozšíriť doterajšiu jednopruhovú cestu na dvojpruhovú so zachovaním chodníka pre peších,“ približuje.       

V rámci stavby sa aktuálne realizujú preložky inžinierskych sietí, pričom verejné obstarávanie na stavbu mosta je v procese ukončenia a s úspešným uchádzačom by malo mesto v dohľadnom čase uzatvoriť zmluvu o diele.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
19.04.2022
Kraj investuje do opravy mosta pred Raslavicami viac ako 330 000 eur
Celkovo 334 281 eur investuje do opravy mosta pred obcou Raslavice v Bardejovskom okrese Prešovský samosprávny kraj (PSK). Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) s rekonštrukciou mosta začala koncom marca.
viac
07.05.2022
V máji odštartuje rekonštrukcia mosta v Liptovskej Ondrášovej
V máji začne rekonštrukcia mostného objektu ponad rieku Jalovčianka v katastri obce Liptovská Ondrášová. Trvať bude osem mesiacov. V rámci stavebných prác bude najprv kompletne odstránený existujúci most a následne sa začne výstavba nového.
viac
06.08.2022
V Krupine finišujú práce na obnove vyťaženej ulice a mosta
V Krupine finišujú s obnovou azda najpoškodenejšej miestnej komunikácie Ulice Dionýza Štúra. Po nevyhnutných prácach, akými boli vyfrézovanie povrchu vozovky, stavba kanalizácie sa od 8. augusta začne aj s asfaltovaním povrchu vozovky. Pre TASR to uviedol primátor Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %