Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.02.2024 01:50

MOPS budú dohliadať na poriadok a bezpečnosť v meste


Ilustračná snímka, zdroj: edotacie.sk


Mesto Levice získalo nenávratný finančný príspevok na realizáciu programu Aktívne začlenenie rómskych komunít. Radnica uspela vo výzve Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a získala 208.430 eur, informoval primátor Ján Krtík.


Projekt sa začína 1. marca a potrvá 30 mesiacov. K hlavným aktivitám päťčlenných miestnych občianskych a preventívnych služieb (MOPS) v meste bude patriť monitoring a dohľad nad ochranou majetku, upozorňovanie na protispoločenskú činnosť i zlepšovanie kvality života v meste v oblasti životného prostredia či odpadov.         

MOPS budú tiež dohliadať na ochranu detí a mládeže pred negatívnymi vplyvmi, ochranu verejného poriadku a bezpečnosti a vzdelávanie. Koordinátorom projektu bude zástupca primátora Peter Benček.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2018
Mesto Levice prefinancuje tohtoročné veľké investície úverom
Mesto Levice si zoberie úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie najväčších tohtoročných investičných akcií. K nim bude patriť výstavba dvoch veľkých parkovísk na sídlisku Rybníky 5 a Vinohrady, rekonštrukcie vybraných chodníkov i osvetlenie priechodov pre chodcov.
viac
10.03.2019
Mesto realizuje projekty na zlepšenie životných podmienok Rómov
Mesto Levice realizuje v súčasnosti projekty za viac ako 200-tis. eur zamerané na zlepšenie životných podmienok marginalizovanej rómskej komunity predovšetkým z lokality Ladislavov Dvor a Koháryho ulice.
viac
30.11.2020
ZMOS pripravuje analýzu zameranú na bezpečnú samosprávu
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje analýzu zameranú na pomerne širokú problematiku bezpečnej samosprávy.
viac
14.10.2021
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %