Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.04.2024 01:10

Monoštorský most v Komárne sa večer sfarbí na modro


Komárňanský most Monoštor. Snímka zdroj: ASB.sk


Monoštorský most v Komárne sa v utorok večer zafarbí na modro. Mesto a jeho obyvatelia týmto spôsobom vyjadria podporu autistom pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme, informovala radnica.


Svetový deň povedomia o autizme bol vyhlásený v roku 2008, ľudia si ho pripomínajú po celom svete. Mesto Komárno po prvý raz vysvietilo budovu Dôstojníckeho pavilónu pred piatimi rokmi, aby aj týmto upriamilo pozornosť na ľudí s autizmom. "Nápis na Dôstojníckom pavilóne Viribus Unitis (Spojenými silami) veľmi jasne signalizuje význam zomknutia a spolupatričnosti," skonštatoval primátor Komárna Béla Keszegh.         

Monoštorský most sa sfarbí na modro po tretí raz. Jedna z dominánt mesta je skutočným symbolom spolupatričnosti a poukazuje na to, že sme rozdielni, no napriek tomu nás mnoho vecí spája, uviedol primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2017
Komárňania chcú petíciou zabrániť výstavbe obchvatu v rekreačnej zóne
Členovia občianskej iniciatívy za záchranu rekreačnej oblasti Mŕtve rameno Váhu – Apáli v Komárne dnes odovzdali na Mestskom úrade v Komárne petíciu proti výstavbe obchvatu mesta, ktorý by viedol práve cez mestskú rekreačnú oblasť.
viac
24.04.2018
V Komárome otvorili návštevnícke centrum budúceho mosta na Dunaji
Návštevnícke centrum budúceho mosta cez rieku Dunaj medzi Komárnom a severomaďarským mestom Komárom otvorili v pondelok v Komárome.
viac
01.07.2018
L. Sólymos: Nový most medzi mestami Komárom a Komárno bude...
Maďarský Komárom a slovenské Komárno už onedlho spojí nový cestný most cez Dunaj. Výstavba mosta a priľahlej infraštruktúry predstavujú kľúčovú dopravnú investíciu v regióne a podieľajú sa na nej štáty z oboch brehov Dunaja.
viac
21.09.2019
Poslanci kritizujú zlý technický stav mosta cez Váh i prijaté opatrenia
Mestskí poslanci v Komárne nie sú spokojní so zlým technickým stavom mosta cez rieku Váh a s opatreniami, ktoré boli v súvislosti s mostom prijaté a realizované.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %