Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
06.04.2022 12:35

Mladí výtvarníci môžu opäť získať podporu v súťaži Maľba


Ilustračná snímka: (tasr).


Organizátori umeleckej súťaže Maľba otvárajú 17. ročník podujatia. Mladí umelci, ktorí sa venujú výtvarnému médiu maľby, môžu svoje aktuálne diela prihlasovať do 15. júna. Za organizátorov o tom informoval Tomáš Turčan.


Najlepšou maliarkou minulého roka sa stala Rita Koszorús, ktorá si vybojovala víťazstvo po umiestnení sa v rámci finálovej dvadsiatky počas troch uplynulých ročníkov súťaže.

Zapojiť sa do nej môžu aktívne pôsobiaci maliari do 35 rokov. Registrácia sa uskutočňuje cez online formulár na www.malbaroka.sk, kde sú uvedené aj parametre prihlasovaných diel.

O odborné a nestranné hodnotenia prihlásených diel sa v 17. ročníku súťaže postará medzinárodná porota, do ktorej zasadnú poprední európski výtvarní umelci, teoretici, kurátori, galeristi a pedagógovia.

"Porota bude posudzovať diela v dvoch kolách. V priebehu leta vyberie z prihlášok finálovú dvadsiatku umelcov a koncom októbra rozhodne na základe fyzického posúdenia dodaných diel o troch víťazoch. Tí získajú odmeny vo výške 3500, 6500 a 10 000 eur," avizuje organizátor s tým, že súťaž opäť zavŕši výstava 20 finálových diel v bratislavskej Galérii Nedbalka, ktorá bude prístupná pre verejnosť bezplatne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Pripravuje sa Komárňanské ART Spektrum 2017
Regionálne osvetové stredisko (ROS) v Komárne pripravuje Komárňanské ART Spektrum 2017, ktoré je okresným kolom 54. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2017.
viac
19.12.2019
BSK: Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy sa opäť môžu zapájať do projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je motivovať deti k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám a podporovať ich fantáziu.
viac
01.04.2020
Horehronci pripravili pre zdravotníkov prekvapenie v podobe relaxu
Odvetvie cestovného ruchu zažíva v týchto dňoch tiež veľmi ťažké časy. Napriek situácii sa podnikatelia a OOCR na Horehroní spojili, aby sa odvďačili zdravotníkom, ktorí sú momentálne v nasadení 24 hodín denne a po upokojení situácie im dopriali zaslúžený relax na Horehroní.
viac
16.03.2022
Mladí autori sa môžu prihlasovať do najstaršej literárnej súťaže
Mladí autori môžu prihlasovať svoje práce do súťaže Literárny Kežmarok. V poradí 57. ročník najstaršej autorskej literárnej súťaže pre deti a mládež na Slovensku bude venovaný 200. výročiu narodenia Janka Kráľa, 210. výročiu narodenia Sama Chalupku a štúrovcom v Kežmarku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %