Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.04.2024 02:10

MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia


Ilustračná snímka (TASR)


Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.


Zhodnúť sa na tom mali ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) a starosta obce Východná Pavel Krupa na pondelkovom (8. 4.) stretnutí. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie rezortu Petra Bačinská.         

"Spätná väzba, či už od vedenia obce Východná alebo samotných partnerov festivalu, je pre mňa veľmi dôležitá. Festival totiž poskytuje priestor nielen na priateľské stretnutia všetkých generácií folkloristov, ale zároveň je dôležitým pilierom zachovania klenotov našej kultúry. Je preto pre nás nesmierne dôležité zvýšiť jeho kvalitu," uviedla ministerka.         

So starostom Východnej mali prediskutovať najdôležitejšie kroky a harmonogram príprav. Okrem toho si mali zadefinovať problémy, ktoré sa týkajú organizácie a "nedostatočnej komunikácie zo strany Národného osvetového centra", ktoré je hlavným organizátorom podujatia. Ministerka sľubuje odstránenie nedostatkov.         

Festival Východná sa tento rok uskutoční 4. až 7. júla a hlavným motívom budú "tradície v pohybe".

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
Festival maďarskej kultúry v Bratislave potrvá dlhšie, takmer celý jún
Novinkou tohtoročného festivalu Dni maďarskej kultúry v Bratislave s názvom Viac ako sused je jeho dlhšie trvanie. Tiež účasť v kráľovskom sprievode na podujatí Korunovačná Bratislava.
viac
12.12.2019
Najväčší plážový festival Balaton sound oznamuje prvé mená na 2020
Balaton Sound je päť dní trvajúci plážový festival, odohrávajúci sa na idylickom pobreží jazera Balaton. Tento odhalil prvú fázu line upu, týkajúcu sa viacerých stagov tohto Maďarského festivalu, ktorý sa bude konať medzi 8. a 12. júlom 2020.
viac
10.04.2021
Festival letectva Piešťany 2021 sa presúva
Už druhú sezónu sa kultúra na Slovensku otriasa v základoch a pandémia Covid-19 zatvára všetky hromadné podujatia. Neostáva nám nič iné, ako sa tomu prispôsobiť...
viac
21.03.2022
Folklórny festival Východná sa uskutoční na prelome júna a júla
Folklórny festival Východná (FFV) 2022 sa bude konať od 29. júna do 3. júla. Symbolom tohtoročného festivalu budú letokruhy. Informovala o tom Alexandra Žilavá z Národného osvetového centra (NOC).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %