Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.02.2024 03:05

MIRRI vyhlásilo výzvu na skvalitnenie prostredia v sídlach za 70 mil. eur


Sprava minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši a štátny tajomník MIRRI Michal Kaliňák počas tlačovej kponferencie v Bratislave v pondelok 19. februára 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer


Peniaze sú určené na podporu rozvoja prvkov zelených a vodných plôch, ako napríklad na revitalizáciu a tvorbu parkov, kvetinových záhonov či líniovej zelene pri komunikáciách.


V oblasti vodných plôch sú to retenčné plochy, jazierka, rybníky, ale aj infiltračné povrchy peších komunikácií či spevnené plochy a parkoviská. V pondelok o tom informoval minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).         

Požiadať o peniaze môžu všetky obce, mestá či združenia obcí, ale aj vyššie územné celky a rozpočtové či príspevkové organizácie, ktorých zriaďovateľom je obec, mesto alebo vyšší územný celok. Výzva je však otvorená napríklad aj občianskym združeniam, cirkvi alebo neziskovým organizáciám. Podmienkou je, aby žiadateľ preukázal vznik minimálne rok pred dátumom predloženia žiadosti.         

Oprávnené výdavky na jednotlivé projekty by mali byť vyššie ako 200.000 eur. Raši o príspevok očakáva veľký záujem a samosprávam preto odporučil, aby sa prihlásili čo najskôr. Minister avizoval, že sa konečná suma na túto výzvu môže ešte o desať miliónov eur zvýšiť.         

Oprávneným výdavkom by mala byť aj projektová dokumentácia. Dôležité je podľa ministra i to, aby bola projektová dokumentácia v stave, keď je vydané alebo sa chystá vydanie stavebného povolenia, prípadne je potrebné vyjadrenie stavebného úradu, že nemá námietky.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Usmernenie k výzve na Moderné technológie v súvislosti s mimoriadnou situáciou
Pre potenciálnych žiadateľov z radov miest a obcí dávame do pozornosti usmernenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky k výzve a v súvislosti vyhlásením mimoriadnej situácie v SR.
viac
09.09.2020
NKN ponúka granty na rozvoj vzdelávania
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) finančne podporí verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity na základných školách.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
30.03.2023
Na životné prostredie či kultúru pôjde z programu Interreg 44 miliónov eur
Z programu cezhraničnej spolupráce Interreg NEXT vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR prvú výzvu. Na ochranu životného prostredia, kultúru, cestovný ruch a zdravotnú starostlivosť pôjde viac ako 44 miliónov eur. Informoval o tom odbor komunikácie MIRRI.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %