Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.12.2020 11:40

Ministerstvo financií vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia


Ilustračná snímka.


Ministerstvo financií Slovenskej republiky vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho námorného a rybárskeho fondu na programové obdobie 2014 - 2020, verziu 3.1 (ďalej aj „Systém finančného riadenia”).


Hlavným dôvodom pre vypracovanie aktualizácie bolo zapracovanie možnosti technického vyčleňovania výdavkov viac alebo menej rozvinutého regiónu, a to v prípade, ak dôjde k vyčerpaniu alokácie jednej kategórie regiónu, a to najmä v dôsledku uhrádzania žiadostí o platbu z EK na úrovni 100 % za zdroj EÚ. Zároveň z dôvodu pretrvávajúcej pandémie COVID-19 dochádza k aplikovaniu ďalšieho zjednodušovania v oblasti poskytovania zálohových platieb prijímateľom.

Systém finančného riadenia nadobúda platnosť dňom schválenia ministrom financií Slovenskej republiky, t. j. a účinnosť dňa 1. decembra 2020. Jednotlivé subjekty zapojené do finančného riadenia štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho námorného a rybárskeho fondu sú povinné zapracovať zmeny vyplývajúce zo Systému finančného riadenia do svojich vnútorných predpisov v termíne do 1. februára 2021. Materiál je zverejnený TU 

Autor: (MF SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Zavedenie systému skrátenej pracovnej doby - KURZARBEIT
Rezort práce ( MPSVR SR) a rezort financií ( MF SR) zriadili riadiaci výbor a pracovnú skupinu pre reformu dôchodkového zabezpečenia, sociálneho poistenia a zavedenia skráteného pracovného času.
viac
18.08.2020
Návratná finančná výpomoc
Ministerstvo financií Slovenskej republiky predkladá na rokovanie vlády Slovenskej republiky materiál „Návrh na poskytnutie návratných finančných výpomocí obciam a vyšším územným celkom na kompenzáciu výpadku dane z príjmov fyzických osôb v roku 2020“.
viac
23.10.2020
Trebišov využije návratnú finančnú pomoc štátu v sume vyše 490 000 eur
Mesto Trebišov prijme od Ministerstva financií (MF) SR návratnú finančnú výpomoc vo výške 490.300 eur. Zo strany štátu ide o finančnú kompenzáciu výpadkov príjmov samospráv v dôsledku prvej vlny pandémie nového koronavírusu, keďže sa výrazne znížil výber dane z príjmov fyzických osôb.
viac
03.12.2020
Envirorezort podporí z eurofondov koncepčné vodárenské projekty
Od 1. decembra 2020 sa v rámci novo vyhlásenej výzvy z Operačného programu Kvalita životného prostredia vytvára možnosť žiadať o poskytnutie prostriedkov na financovanie koncepčných materiálov v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva. Alokácia výzvy je 530 tisíc eur z Kohézneho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %