Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.01.2022 02:20

Minister vnútra v Košiciach ocenil policajtov a odovzdal do užívania novú budovu


Ilustračná snímka z ocenenia príslušníkov PZ


Minister vnútra Roman Mikulec na pracovnom výjazde 27. januára v Košiciach ocenil príslušníkov PZ pri príležitosti 40. výročia založenia Pohotovostnej motorizovanej jednotky a 30. výročia založenia Pohotovostného policajného útvaru.


Do vyššej hodnosti povýšil 13 príslušníkov PZ za príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby, osobný podiel na budovaní a rozvoji Policajného zboru a plnenie služobných povinností nad rámec zverených úloh a 8 príslušníkov PZ si odnieslo medailu I. II. alebo III. stupňa.

„Som rád, že máme v policajných radoch profesionálov, ktorí nám dennodenne ukazujú, že sú hodní hesla „pomáhať a chrániť“. Všetkým oceneným policajtom gratulujem,“ povedal minister vnútra.

Minister následne slávnostne otvoril novú budovu pre Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach. Stavba bola financovaná z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov z operačného programu „Kvalita životného prostredia“. Jej hlavným cieľom bolo zníženie energetickej náročnosti stavby a úspora prevádzkových nákladov.

„Dopravné inšpektoráty majú rozsiahly záber činností cez evidenciu vozidiel, mýtnu políciu, diaľničné oddelenie až po oddelenie skúšok. Teda je dôležité, aby priestory boli vyhovujúce nielen pre samotných príslušníkov PZ a zamestnancov, ale aj pre občanov, ktorí tu vybavujú svoju agendu,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Autor: (ts-MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2021
Bezpečnostná rada kraja je nefunkčná, župa sa opakovane obracia na min. vnútra
Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter adresoval ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi otvorený list, v ktorom ho opakovane upozornil na situáciu, ktorá v kraji nastala po uvoľnení pozície prednostu Okresného úradu v Banskej Bystrici.
viac
25.06.2022
Minister vnútra SR Roman Mikulec ocenil hasičov a záchranárov v Trnavskom kraji
Od šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca a štátneho tajomníka MV SR Vendelína Leitnera si hasiči prevzali ocenenia za dlhoročný príkladný a zodpovedný výkon služby.
viac
10.09.2022
Ocenenie príslušníkov Hasičského a záchranného zboru
Akciu organizoval HaZZ patriaci pod MV SR, vďaku a uznanie príslušníkom a zložkám, ktoré pomáhajú hasičom pri ochrane životov, zdravia a majetkov ľudí prišli vyjadriť a vzdať úctu aj predseda vlády SR Eduard Heger, minister vnútra SR Roman Mikulec, prezident HaZZ Pavol Mikulášek a ďalší hostia.
viac
16.11.2023
OZ Malíček odovzdávalo ocenenia Purpurové srdcia
Občianske združenie (OZ) Malíček opäť oceňovalo osobnosti, ktoré prispeli k zlepšeniu podmienok v rámci osvety či starostlivosti o predčasne narodené deti. Ocenenia Purpurové srdce v stredu odovzdalo trom jednotlivcom a jednému kolektívu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %