Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
14.03.2024 11:05

Miestne dane a poplatky môžu Trenčania zaplatiť cez nový portál


Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová


Miestne dane a poplatky v Trenčíne je možné zaplatiť elektronicky prostredníctvom nového portálu DataMesta. Spustila ho trenčianska radnica a zaregistrovaným užívateľom umožní prístup k ich údajom zaevidovaným mestom. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.


Na portáli si po zaregistrovaní môžu Trenčania pozrieť svoje výmery dane z nehnuteľností a dane za psa, poplatok za komunálny odpad a podobne len za aktuálny rok. Nájdu tam aj nedoplatky z minulých rokov. Po zaregistrovaní sa na datamesta.trencin.sk si môžu skontrolovať, či nemajú voči mestu podlžnosti a prípadne ich priamo cez tento portál môžu aj zaplatiť.         

"Tento rýchly spôsob ocenia najmä občania, ktorí napríklad žiadajú o parkovaciu kartu, ale mesto im ju nemôže vydať, keďže majú voči nemu nejakú podlžnosť. Vyrovnajú ju prostredníctvom aplikácie DataMesta, čím splnia podmienku vydania parkovacej karty," doplnila hovorkyňa.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2018
Ombudsmanka sa obrátila na ÚS - deti nemôžu byť viazané platiť za odpad
Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová sa obrátila na Ústavný súd (ÚS) SR s návrhom o posúdenie súladu zákona o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady s ústavou.
viac
04.11.2021
ZMOS analyzuje miestne dane a poplatky
Združenie miest a obcí Slovenska spracováva ďalšiu, pre samosprávu mimoriadne užitočnú analýzu. Pripravovaná analýza sa sústredí na miestne dane a poplatky ako nástroj na skvalitnenie života obyvateľov miest a obcí.
viac
18.07.2022
Miestne dane a poplatky sú nástroj na skvalitnenie života obyvateľov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vypracovalo analýzu týkajúcu sa problematiky miestnych daní a poplatkov.
viac
18.10.2023
Miestne dane a poplatok za odpad budú od nového roka vyššie
Miestne dane a poplatok za odpad v Detve budú od nového roka vyššie. Rozhodli o tom mestskí poslanci na októbrovom zasadnutí zastupiteľstva. Vyššie budú takmer všetky miestne dane s výnimkou dane za psa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %