Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
17.01.2024 08:55

Mestská polícia eviduje opäť častejší výskyt diviakov v intraviláne


Ilustračná snímka


Po krátkej odmlke v posledných týždňoch vyrážajú diviaky opäť čoraz častejšie do osídlených častí Bratislavy. Ich zvýšený pohyb v intraviláne mesta, najmä v neskorých večerných a nočných hodinách, eviduje aj bratislavská mestská polícia. Minulý týždeň sa objavili v Dúbravke.


Informuje o tom na svojom webe.

"Prijali sme tri hlásenia o stádach diviakov pohybujúcich sa medzi domami v oblasti Švantnerovej a Agátovej ulice, ako aj Ulice M. Schneidera-Trnavského. Hliadkam sa ich podarilo opatrne zahnať späť do lesa," približuje polícia.         

Diviaky sa často objavujú v rôznych bratislavských mestských častiach. V prípade, ak niekto natrafí v meste na diviaky, zabúdať by nemal na dodržiavanie základných pravidiel. Mestská polícia pripomína, že prvoradá je vlastná bezpečnosť, k diviakom sa preto netreba približovať.         

"Zbytočne na seba neupozorňujte, nesnažte sa ich odplašiť sami, nefoťte ich ani nenatáčajte," odkazuje mestská polícia. Neodporúča ani hádzať do nich kamene či iné predmety. Dobrý nápad nie je ani pokus prejsť priamo pomedzi stádo. Prejsť treba buď na druhú stranu cesty, alebo ich obísť. Obozretnosť sa týka aj psičkárov, svoje psy by mali mať na vôdzke.         

"Ak sa cítite ohrození, privolajte bezodkladne hliadku mestskej alebo štátnej polície," pripomína s tým, že linka mestskej polície 159 je nonstop k dispozícii.

  

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi
V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.
viac
22.09.2018
Mestskí policajti budú ako prví na Slovensku testovať kamery na uniformách
Bratislavskej mestskej polícii zapožičala americká firma Axon 6 špeciálnych kamier na uniformy a 2 okuliare s kamerami. Tieto zariadenia budú policajti testovať po dobu troch mesiacov. Špeciálne kamery mestskej polícii odovzdal obchodný manažér firmy Axon Vitor Rodrigues a primátor Ivo Nesrovnal.
viac
09.01.2023
Mestská polícia má nové vozidlá, jedno so špeciálnou výbavou
Mestská polícia v Bratislave má 11 nových vozidiel. Jedným z nich je aj vozidlo so špeciálnou výbavou, ťažným i navíjacím zariadením, ktoré je určené na riešenie krízových situácií v uliciach hlavného mesta, ale aj v ťažšie dostupnom teréne.
viac
11.12.2023
Bratislava sa spolu s mestskou políciou stala súčasťou európskeho projektu
Bratislava sa spolu s mestskou políciou stali členmi európskeho projektu PACTESUR2, ktorý je zameraný na ochranu ľudí vo verejných priestoroch. Do projektu sa zapojilo 15 krajín z Európy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %