Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.04.2024 01:55

Mesto zmení od 15. apríla čas regulácie pre zónu Ružinov - Nivy


Ilustračná snímka Teraz.sk


Hlavné mesto pokračuje v zjednocovaní časov regulácie v zónach systému Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS). Najnovšie sa zmeny dotknú od 15. apríla zóny Ružinov - Nivy, ktorá bude zároveň rozdelená na dve lokality s rôznymi časmi spoplatnenia.


K zmenám pristupuje na základe skúseností z prevádzky i podnetov od obyvateľov. Informuje o tom na sociálnej sieti.         Lokalita RU1 - Nivy sever, ohraničená ulicami Trnavská cesta, Karadžičova, Záhradnícka a Bajkalská, bude po novom regulovaná od pondelka do nedele v čase od 8.00 do 24.00 h. Lokalita RU1 - juh, ohraničená ulicami Záhradnícka (vrátane), Karadžičova, Mlynské Nivy, Prievozská a Bajkalská, bude regulovaná v rovnakom čase, ale "iba" cez týždeň, teda od pondelka do piatku.         Znamená to, že návštevníci zóny budú parkovať od 24.00 do 8.00 h zadarmo a od 8.00 do 24.00 h za nezmenenú hodinovú tarifu 1,50 eura," podotýka bratislavský magistrát s tým, že rezidentská karta vydaná pre zónu RU1 bude naďalej platná v oboch lokalitách. keďže pre rezidentov zóny sa týmto nič nemení.         Lokalita RU1 - Nivy sever susedí s lokalitou NM1 Tehelné pole v Novom Meste, ktorá je vzhľadom na športové a kultúrne podujatia vo väčšej miere navštevovaná aj počas víkendov. Aj preto hlavné mesto zavádza reguláciu v tejto lokalite počas soboty a nedele. Posun regulácie zo 14.00 na 8.00 h vychádza zo skúseností z prevádzky tejto zóny a väčšieho náporu na parkovanie aj cez deň. V neposlednom rade sa tým zjednocuje čas regulácie so susednými zónami v Starom Meste a Novom Meste.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2020
Štyri verejné priestory v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto dostanú meno
Štyri staromestské verejné priestory, ktoré boli doteraz bezmenné, budú mať svoje mená.
viac
04.11.2020
Ružinov začal prerokovávať návrh zadania ÚPZ záhradkárskej osady
Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania pre územný plán zóny (ÚPZ) Zlaté piesky, záhradkárska osada. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
13.02.2021
Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa
Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %