Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
12.07.2023 12:35

Mesto Skalica má spracovaný projekt rozhľadne na Čupoch, čaká na výzvu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Skalica má v súčasnosti pripravenú kompletnú projektovú dokumentáciu na výstavbu rozhľadne, ktorá by sa mala nachádzať na vrchole Čupy v Zlatníckej doline, ktorý je vo výške 547 metrov nad morom. Informoval o tom vedúci oddelenia strategického rozvoja Michal Čunderlík.


Dokumentácia je pripravená vrátane potrebných povolení na výstavbu. "Momentálne čakáme na výzvu, v rámci ktorej by sme mohli tento projekt realizovať," uviedol Čunderlík.

Samospráva uvažuje aj nad ďalšou rozhľadňou v blízkosti vysielača Vintoperk. "Tento projekt je súčasťou rozvojového programu mesta Skalica stanoveného na obdobie do roku 2027 a bol schválený mestským zastupiteľstvom," informoval Čunderlík.

Ako doplnil, základným predpokladom na realizáciu tohto zámeru je disponovať spracovanou projektovou dokumentáciou. "Tá zahŕňa rozpočet a všetky potrebné povolenia. Je nevyhnutné zabezpečiť aj zdroj financovania, keďže tento projekt predstavuje nákladnú investíciu," povedal vedúci oddelenia strategického rozvoja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
24.06.2019
Na zlepšenie prístupu obyvateľov MRK k občianskej vybavenosti
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje, vyhlási v najbližších dňoch výzvu zameranú na podporu dobudovania základnej technickej infraštruktúry, ktorá bude spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
29.05.2020
Informácia o plánovaných výzvach Grantov EHP a Nórska
Úrad vlády SR v rámci Grantov EHP 2014-2021 a ako správca programu Kultúra zverejnil informáciu o plánovanom vyhlásení Otvorenej výzvy.
viac
26.06.2020
Humenné výzve Envirofondu o vrátenie dotácie 160 000 eur nevyhovie
Mesto Humenné nevráti Envirofondu dotáciu 160 000 eur za projekt odkanalizovania Brestovskej ulice spred piatich rokov. V stredu (24. 6.) o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo. Uznesenie predloží primátor Miloš Meričko Envirofondu, ktorý už avizoval, že vec bude riešiť súdnou cestou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %