Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
14.01.2020 01:00

Mesto prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory


Mestský úrad v Bánovciach nad Bebravou. Ilustračná snímka.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory na území mesta. Rovnako to plánuje urobiť aj s krytou plavárňou. Dohodla sa na tom so spoločnosťou Byttherm, ktorá ich správu doposiaľ vykonáva.


Mesto dostane do svojej správy viaceré priestory vo svojom vlastníctve. Ide o Dom služieb na Námestí Ľ. Štúra, nebytové priestory, ktoré slúžia mestskej polícii, futbalový štadión, asfaltovú plochu pri krytej plavárni, ako i obchodné priestory s príslušenstvom na Novomestského ulici. Spoločnosť mu ich odovzdá na základe výzvy primátorky Rudolfy Novotnej. Dohodli sa na tom mestskí poslanci na svojom rokovaní v závere decembra minulého roka. "Spoločnosť bola otvorená rokovaniam, pričom bola ochotná ustúpiť v určitých veciach mestu, ktoré sa tiež musí prispôsobiť," ozrejmila Novotná. Zároveň upozornila, že radnica musí zmeny pri správe majetku zakomponovať do úpravy rozpočtu mesta.       

Samospráva plánuje do svojej správy prevziať i krytú plaváreň, ktorú rovnako spravuje Byttherm. "Spoločnosť pri rokovaniach s mestom upozornila, že peniaze, ktoré získava z nájmu nebytových priestorov, využíva na plaváreň," doplnila primátorka. V tejto súvislosti ju preto mestskí poslanci zaviazali do 30. júna tohto roka rokovať s Bytthermom o doplnku k mandátnej zmluve, a to so špecifikáciou finančných, časových a iných podmienok prevzatia plavárne do správy mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
07.08.2019
Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia
Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.
viac
19.04.2022
K jarnému upratovaniu mesta sa môžu pripojiť obyvatelia
Samospráva Bánoviec nad Bebravou v spolupráci s miestnymi organizáciami pripravili po dvojročnej prestávke veľké jarné upratovanie mesta. Obyvatelia sa do neho budú môcť zapojiť 23. apríla viacerými spôsobmi.
viac
26.06.2023
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje opravu chodníkov za viac ako 350 000 eur
Vybrané úseky chodníkov v Bánovciach nad Bebravou sa dočkajú opravy. Na práce vyčlenila samospráva v rozpočte mesta viac ako 350 000 eur, v pláne má opraviť približne 13 600 štvorcových metrov (m2) plochy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %