Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
20.10.2023 09:00

Mesto Prešov vyhlásilo na území mesta mimoriadnu situáciu


Ilustračná snímka


Mesto Prešov a obec Ľubotice pristúpili z dôvodu aktuálnej situácie v súvislosti s tranzitnou migráciou na území mesta o obce, ktorú je potrebné urýchlene riešiť, k vyhláseniu mimoriadnej situácie. Toto vyhlásenie mestu umožňuje konať v tejto veci rýchlejšie, efektívnejšie a promptnejšie.


Primátor mesta Prešov František Oľha zvolal krízový štáb, ktorý vo štvrtok 19. 10. 2023 o 11:00 hod. zasadal na pôde Mestského úradu v Prešove a rokoval o tranzitnej migrácii na území mesta. V súvislosti s tým vyhlásili primátor mesta Prešov a starostka obce Ľubotice mimoriadnu situáciu na území mesta a obce, a to z dôvodu vzniknutej mimoriadnej situácie, ktorú je potrebné promptne riešiť.

K vyhláseniu mimoriadnej situácie sa pristúpilo z dôvodu blížiaceho sa zimného obdobia, s tým súvisiaceho ochladenia, a možného ohrozenia života a zdravia tranzitujúcich osôb.

Vyhlásenie mimoriadnej situácie znamená, že primátor mesta Prešov, ako predseda Krízového štábu mesta Prešov, riadi všetky potrebné záchranné práce, ako zriadenie provizórneho núdzového ubytovania, núdzové zásobovanie a pod. Toto vyhlásenie mestu umožňuje konať v tejto veci rýchlejšie, efektívnejšie a promptnejšie. Počas vyhlásenej mimoriadnej situácie je zároveň každý subjekt povinný poskytnúť bezodkladne súčinnosť. V súvislosti s tým bude mať mesto aj možnosť využiť preplatenie nákladov bezprostredne súvisiacich s týmto stavom či zapojiť v prípade potreby armádu a políciu.

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2020
Vláda vyhlásila od štvrtka na celom území SR mimoriadnu situáciu
Vláda SR vyhlásila v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu na celom území krajiny mimoriadnu situáciu. Platí od štvrtka (12. 3.) od 6:00 h.
viac
07.01.2023
V roku 2022 Slovensko čelilo 222 mimoriadnym udalostiam
V minulom roku nás potrápili najmä povodne. A tiež rozsiahle prívalové dažde, nedostatok pitnej vody, zosuvy pôdy, požiare, únik nebezpečnej látky, poplašné správy, veterná smršť, ktoré opakovane viedli k vyhláseniu mimoriadnych udalostí v mnohých krajoch.
viac
01.07.2023
Mesto Handlová vyhlásilo mimoriadnu situáciu po zosuve pôdy na stavbe
Mesto Handlová vyhlásilo v piatok (30. 6.) večer mimoriadnu situáciu po zosuve pôdy na stavbe obchodného centra na Ulici Okružná. Podľa hovorkyne mesta Jany Paulínyovej sa na stavbe v čase zosuvu a jeho blízkosti nikto nenachádzal a nedošlo k žiadnym zraneniam. Pre zosuv v úseku Chrenovec - Handlová
viac
21.03.2024
V 19 okresoch vyhlásia mimoriadnu situáciu kvôli problémovým medveďom
Vládny kabinet schválil uznesenie k vyhláseniu mimoriadnej situácie spôsobenej výskytom synantropných jedincov medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a ich bezprostrednom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %