Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.01.2023 04:45

Mesto Nitra vytvorilo webovú stránku o nelegálnych skládkach odpadu


Ilustračná snímka


Nitrianska radnica zverejnila na svoje webovej stránke novú sekciu. Prináša informácie o nelegálnych skládkach na území mesta.


Mestský úrad plánuje na internetovej stránke skladky.nitra.sk pravidelne zverejňovať informácie o počte evidovaných čiernych skládok odpadu, o ich odstraňovaní a ďalšie štatistické údaje. "Súčasťou stránky je aj sekcia s názvom Pomôžte vlastnými rukami, ktorá vyzýva obyvateľov, aby sa aktívne zapojili ako dobrovoľníci pri upratovaní nelegálnych skládok. Ak sa chce niekto zapojiť a urobiť mesto čistejším, stačí sa prihlásiť cez online formulár. Pracovníci mestského úradu budú záujemcov kontaktovať, keď sa bude konať najbližšia brigáda," uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.       

Radnica okrem toho ponúka tiež možnosť nelegálne skládky nahlásiť. Podľa Marekovej na tento účel možno využiť portál Odkaz pre starostu. "Ďalším spôsobom je nahlásiť skládku prostredníctvom tlačiva, ktoré je dostupné na webovej stránke mesta alebo v klientskom centre mestského úradu," vysvetlila Mareková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2019
Mesto má najtransparentnejšiu internetovú stránku v Žilinskom kraji
Najtransparentnejšiu webovú stránku v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) má mesto Liptovský Hrádok. Vyplýva to z výsledkov projektu Otvorené mestá a obce – mapa transparentnosti ŽSK, ktorý od júna 2018 do novembra 2019 realizovalo občianske združenie Pro Senium et Cultura.
viac
06.05.2021
Mesto Michalovce sa borí s nelegálnymi skládkami
Samospráva mesta Michalovce odhalila počas apríla na svojom území 18 lokalít s nelegálnymi skládkami prevažne bežného komunálneho odpadu.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
19.01.2024
V meste niekto vytvoril nelegálne skládky s viac ako troma tonami odpadu
V podtatranskom meste Svit niekto vytvoril dve nelegálne skládky so stovkami kilogramov odpadu. Informovala o tom samospráva na webovej stránke, zároveň žiada obyvateľov o pomoc pri stotožnení páchateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %