Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
19.11.2019 03:05

Mesto má najtransparentnejšiu internetovú stránku v Žilinskom kraji


Liptovský Hrádok - oficiálne stránky mesta


Najtransparentnejšiu webovú stránku v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) má mesto Liptovský Hrádok. Vyplýva to z výsledkov projektu Otvorené mestá a obce – mapa transparentnosti ŽSK, ktorý od júna 2018 do novembra 2019 realizovalo občianske združenie Pro Senium et Cultura.


Liptovskohrádocká mestská internetová stránka je podľa výsledkov najtransparentnejšou spomedzi 308 hodnotených stránok miest a obcí v kraji. "Skúmali a hodnotili sme informácie, ktoré by samosprávy mali mať na svojich weboch podľa Zákona o slobode informácií. Cielený bol na údaje, ktoré nemusia byť nutne zverejnené, ale ich zverejnením samospráva deklaruje otvorenosť svojich procesov a v neposlednom rade aj zodpovednosť a dôveru voči svojim občanom. Taktiež sa hodnotila užívateľská stránka webových sídiel," uviedli autori projektu.       

Účelom prieskumu bolo sledovať aj proaktívne a zaujímavé počiny informovanosti a otvorenosti samospráv, dobré nápady a myšlienky. Projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.       

Informáciu zverejnila liptovskohrádocká mestská samospráva na oficiálnej webovej stránke.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2019
Žilinská župa chce zachrániť a zveľadiť Hrádocké arborétum
Žilinská župa podporí záchranu a starostlivosť o Hrádocké arborétum. Lesnícka škola, v správe ktorej arborétum je, zamestná nových odborných pracovníkov.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
28.06.2021
V Centre zdravotnej starostlivosti je pacientom k dispozícii detský kútik
V Centre zdravotnej starostlivosti (bývalá poliklinika) v Liptovskom Hrádku je pacientom k dispozícii detský kútik.
viac
13.10.2022
Výstavba okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku sa začne až na budúci rok
Stavebné práce na novej okružnej križovatke pod Skalkou v Liptovskom Hrádku sa začnú až v jarných mesiacoch budúceho roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %