Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.12.2022 09:30

Mesto Martin získalo nenávratný príspevok 850 068 eur na Envirocentrum


Snímka zdroj: (Mesto Martin).


Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR schválilo mestu Martin nenávratný príspevok vo výške 850.068 eur na vybudovanie Envirocentra v mestskej časti Priekopa.


Do konca roku 2023 má v Martine vyrásť centrum, ktoré bude zastrešovať všetky environmentálne aktivity v Turci. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že mesto podporí výstavbu spolufinancovaním vo výške päť percent. "Vďaka celkovej rekonštrukcii sa bývalá budova skladu zmení na moderné miesto informačných seminárov, workshopov, interaktívnych výstav a zážitkových aktivít pre martinské deti a pedagogických zamestnancov. V budove sa budú nachádzať ukážky dosahu klimatickej zmeny, na budove budú vodozádržné opatrenia a vonku dažďová záhrada," priblížila Kalmanová.

"Plánované Envirocentrum predstavuje spôsob, ako sa aspoň čiastočne pripraviť na nasledujúce roky vzdelávaním mladej generácie. Budova bývalého skladu sa vďaka podpore MŽP zmení na moderné miesto, kde budú môcť žiaci martinských základných škôl pochopiť, prečo je ochrana životného prostredia taká dôležitá. Čo je to zelená infraštruktúra a ako môžeme sami prispieť k zníženiu rizík povodní, ktoré sa v budúcnosti očakávajú. Vybudovanie Envirocentra je tiež výborný spôsob, ako zmysluplne využiť a priblížiť Martinčanom budovy, o ktoré v minulosti nikto nemal záujem," uviedol primátor Martina Ján Danko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) od októbra 2017 prijímalo žiadosti o podporu projektov zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
04.11.2020
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu by sa mali prerozdeľovať po novom
Vytvoriť by sa mala nová skupina obcí, ktorá by mohla získať príspevok z Environmentálneho fondu a použila by ho na zabezpečenie triedeného zberu a zhodnotenie bioodpadu z domácností.
viac
27.05.2021
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa budú prerozdeľovať po novom
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa majú prerozdeľovať po novom. Vďaka upravenému mechanizmu sa vytvorí nová skupina obcí, ktoré získajú príspevok z Envirofondu. Ten budú môcť použiť na triedenie bioodpadu.
viac
14.10.2022
O príspevok na obnovu rodinných domov bude možné požiadať od soboty
O príspevok na obnovu starších rodinných domov bude možné požiadať od soboty 15. októbra. Urobiť sa tak bude dať prostredníctvom webovej stránky www.obnovdom.sk. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %