Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
20.12.2022 03:20

Mesto Martin otvorí v januári detské jasle v mestskej časti Záturčie


Ilustračná snímka.


Martinská samospráva otvorí v januári 2023 zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v mestskej časti Záturčie. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej záujemcovia o prihlásenie detí už môžu podávať svoje žiadosti.


Doplnila, že zariadenie bude ponúkať služby počas pracovných dní od 6.00 h do 17.00 h. "Výška úhrady bude v súlade s dodatkom č. 9 Všeobecne záväzného nariadenia mesta Martin o určení postupu a podmienok pri poskytovaní sociálnych služieb mestom Martin 412,60 eura plus strava. Deti môžu záujemcovia prihlasovať buď prostredníctvom webovej stránky mesta Martin alebo osobne na Mestskom úrade na odbore sociálnej starostlivosti," uviedla hovorkyňa.

"Obdobie prvých troch rokov vývoja dieťaťa je to najdôležitejšie v celom jeho živote. Rodinná a sociálna situácia však nie vždy rodičom, či rodičovi dovolí, aby s dieťaťom ostal doma. Preto som nesmierne rád, že v januári otvoríme vôbec prvé mestské jasle," povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2020
Viaceré mestské časti pristúpili k otvoreniu detských ihrísk a parkov
Niektoré bratislavské mestské časti začínajú po uvoľnení protiepidemiologických opatrení súvisiacich s novým koronavírusom s otváraním detských ihrísk a parkov. Sú však aj také samosprávy, ktoré k takémuto kroku zatiaľ nepristupujú.
viac
15.08.2020
Návštevnosť rozhľadne Čerešenka stúpa
Návštevnosť rozhľadne Čerešenka stúpa, uviedol to predseda občianskeho združenia (OZ) s rovnomenným názvom Viktor Dulina.
viac
19.09.2020
Novú cyklotrasu do Tomčian otvorili pre verejnosť
Martinčania môžu od piatka využívať novú cyklotrasu a chodník pre peších z centra mesta do Tomčian. Otvoril ju primátor mesta Ján Danko.
viac
03.10.2022
Mesto otvorilo nové jasle, naďalej prijíma žiadosti o umiestnenie detí
Mesto Rožňava v pondelok oficiálne otvorilo detské jasle Lienka, ktoré zriadilo v priestoroch jedného z pavilónov materskej školy (MŠ) na Vajanského ulici. Uviedla to Katarína Valková z odboru sociálnych vecí a bytovej politiky Mestského úradu v Rožňave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %