Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.04.2024 04:45

Mesto Handlová sa uchádza o zdroje na bezemisné autobusy


Ilustračná snímka, zdroj: Auto-salon.sk


Samospráva Handlovej chce obstarať autobusy bez emisií. O financie na projekt verejnej bezemisnej dopravy v meste sa uchádza z Fondu pre spravodlivú transformáciu, na tento účel žiada nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1,73 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Mesto chce z hľadiska udržateľnosti mestskej hromadnej dopravy (MHD) zabezpečiť autobusy spĺňajúce prísne kritériá elektromobility," skonštatovala Paulínyová.         

Radnica preto podľa nej podala žiadosť v rámci výzvy na podporu v oblasti verejnej osobnej dopravy, v rámci ktorej sú oprávnenými výdavkami nákup autobusov s alternatívnym pohonom, vybudovanie nabíjacích staníc či zavedenie dopravných systémov do autobusov bez spolufinancovania z rozpočtu mesta.         

"Požadovaná výška NFP je 1.736.270,70 eura. Sumu mesto stanovilo na základe vykonaného prieskumu trhu. Žiadosť je momentálne v administratívnom hodnotení," priblížila hovorkyňa mesta.         

Samospráva má okrem podpory elektromobility v pláne zrealizovať i ďalší projekt v oblasti dopravy. Počíta s výstavbou autobusovej stanice. V úprave rozpočtu vyčlenila prostriedky na nákup pozemkov pod budúcou stanicou.         

Prevádzkovateľom MHD v Handlovej je mestská spoločnosť Hater-Handlová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
MV SR podporí svojpomocnú výstavbu obydlí prostredníctvom mikropôžičiek
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) poskytne 13,5 milióna eur na finančné nástroje pre svojpomocnú výstavbu obydlí a podporu sociálnych podnikov.
viac
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
07.10.2020
Otvorené výzvy ÚPSVR na podporu zamestnávania
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny vyhlasuje možnosť predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu vytvárania pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %