Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.12.2022 07:45

Mesto budú strážiť kamery s novými funkciami


Ilustračná snímka.


Ulice Topoľčian budú strážiť nové bezpečnostné kamery. Ako uviedla radnica, v meste ich je v súčasnosti 60 a na budúci rok nainštalujú ďalších 20.


Podľa mestského úradu sa vo viacerých prípadoch vymenia staršie zariadenia za novšie, viaceré kamery však budú inštalované aj na nové miesta. "Predovšetkým na stojiská kontajnerov ako krok proti odpadovej turistike a umiestňovaniu veľkorozmerného a nežiaduceho odpadu," informoval magistrát.

Súčasťou verejného obstarávania je server, na ktorý bude nových 20 kamier s analytickými funkciami napojených. Systém bude schopný okrem iného detegovať niektoré priestupky alebo identifikovať hľadané osoby na základe opisu. "Kamery budú vďaka viacerým objektívom poskytovať panoramatický obraz aj bez otáčania, takže bude menej priestoru na páchanie priestupkov v nesnímanom 'hluchom' priestore. Kamery tiež budú poskytovať farebný obraz, a to aj v nočnom režime," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
V Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier
V mestskej časti Veča v Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ne získalo 10 000 eur z Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.
viac
09.01.2018
Vo Svidníku nainštalujú 12 nových monitorovacích kamier
Svidnícka samospráva sa v tomto roku intenzívnejšie zameria na znižovanie kriminality. Bezpečnosť na uliciach chce zabezpečiť rozšírením počtu monitorovacích kamier aj zriadením Miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
31.08.2020
Samospráva Partizánskeho vybuduje v dvoch lokalitách nové parkovacie miesta
Samospráva Partizánskeho plánuje vybudovať v dvoch lokalitách mesta nové parkovacie miesta. Odstavné plochy majú pribudnúť na uliciach Družstevná i Roosveltová. Ďalšie už vybudovala na ulici Malá okružná a Malinovského.
viac
30.12.2020
Ulice mesta Šaľa strážia nové bezpečnostné kamery
V uliciach Šale pribudlo koncom roka osem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ich nákup získalo ešte vlani dotáciu 9000 eur zo štátneho rozpočtu v rámci projektu Prevencia kriminality v Šali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %