Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
13.07.2023 09:30

Martinčania môžu využívať 200 kolobežiek vo všetkých mestských častiach


Snímka zdroj: (zilina.sp21.sk).


Martinčania môžu využívať vo všetkých mestských častiach 200 nových kolobežiek, ktoré primátor Ján Danko predstavil v stredu na Divadelnom námestí.


Podotkol, že kritiku Martinčanov sa snažili zapracovať do memoranda o spolupráci so spoločnosťou Tier. "Výsledkom sú nové a kvalitné kolobežky, ktoré disponujú omnoho väčším množstvom funkcií a väčším komfortom pre ich užívateľov," uviedol.

Zmenou oproti predošlým rokom je podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej napríklad obmedzenie rýchlosti kolobežiek na pešej zóne a najfrekventovanejších uliciach mesta, predné a zadné smerové svetlá či nabíjačka na telefón priamo na kolobežke.

Doplnila, že kolobežky majú širšiu podložku na státie, dvojité bubnové brzdy a dvojitý stojan. "Okrem toho sú ich batérie priamo vymeniteľné na mieste vybitia, eliminujú potrebu prepravovať ich do skladov na nabíjanie. Kolobežky sa budú nachádzať v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta," dodala Kalmanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2020
Do konca februára pridelia 30 nových nájomných bytov
Po ukončení prestavby ubytovne na bytový dom na Ulici Šoltésovej v Martine pribudne do konca februára 30 nových nájomných bytov. Záujemcovia o pridelenie bytu môžu žiadosti podávať mestskej organizácii Matra, n. o.
viac
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
24.03.2021
Mesto Martin hľadá grafikov, ktorí vytvoria nové logo regiónu Turiec
Mesto Martin a Turisticko-informačná kancelária (TIK) mesta Martin hľadajú profesionálnych alebo amatérskych grafikov, ktorí vytvoria nové logo pre región Turiec. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
20.08.2022
V Nových Zámkoch spustia pilotný projekt zdieľaných kolobežiek
V Nových Zámkov budú po prázdninách k dispozícii zdieľané elektrické kolobežky. Ako informovala radnica, zatiaľ ide iba o dvojmesačný pilotný projekt.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %