Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
24.02.2022 11:40

Martin zrekonštruuje námestie v mestskej časti Podháj


Vzualizácia: (martin.sk).


Mesto Martin zrekonštruuje Námestie protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj.


Na rekonštrukciu získalo podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 95 percent z celkových oprávnených výdavkov, čo predstavuje 644 749,86 eura.

Námestie je podľa martinského primátora Jána Danka jednou z dominánt mestskej časti Podháj. "Verím, že rekonštrukcia mu dodá modernejší a ekologickejší vzhľad a zatraktívni ho nielen pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov Podhája," podotkol.

Projekt rekonštrukcie sa zameriava na regeneráciu námestia s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. "Zrekonštruujú sa chodníky, priechody pre chodcov, osvetlenie aj detské ihriská. Veľký dôraz sa bude klásť na zeleň, ktorú doplnia a spestria trvalkové záhony. Okrem námestia sa rekonštrukcie dočká aj autobusová zastávka MHD a vznikne 30 nových parkovacích miest. Obyvatelia Podhája sa môžu tešiť aj na nový mobiliár," dodala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
14.02.2020
Rekonštrukcia Kolonádového mosta pokračuje podľa harmonogramu
Rekonštrukčné práce na Kolonádovom moste v Piešťanoch pokračujú podľa harmonogramu a nateraz sú približne v polovici.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
27.01.2022
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %