Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.06.2021 12:05

Liptovský Hrádok: Fontánka je opäť v jazierku


Snímka zdroj: liptovskyhradok.sk


Súčasťou jazierka pri hrade a kaštieli v Liptovskom Hrádku je opäť aj fontánka. V piatok 18. júna 2021 ju nainštalovali pracovníci Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.


Symbolicky uvedená do prevádzky bola počas Dní mesta a 15. Hornoliptovského jarmoku 5. septembra 2019. Odvtedy je častým cieľom objektívov fotoaparátov obyvateľov i návštevníkov mesta. Zvlášť, keď sa zotmie, pretože večer a v noci mení farby.

Fontánka má v jazierku nielen estetický, ale aj praktický význam: keďže jazierko je statické, okysličuje vodu. V minulosti už po pár dňoch boli vidieť, že v jej okolí bolo menej rias. Má tiež prispieť k tomu, aby v tejto veľmi navštevovanej časti mesta mala čo najlepšie podmienky aj fauna a flóra.

Autor: (MsÚ Liptovký Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
25.08.2021
Žiakov po prázdninách privítajú vynovené chodníky pri škole
Chodníky pri vstupoch do Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku počas letných prázdnin zrekonštruovali. Pôvodný povrch bol už opotrebovaný, na viacerých miestach boli nerovnosti a pri daždi sa tvorili mláky.
viac
20.09.2021
Šesť rokov s folklórom
Programom s týmto názvom si Folklórny súbor z Liptovského Hrádku pripomenul svoje šieste výročie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %